25 aprilie 2014, 09:32 Realitatea moldovenească views 16452
Un Complex etno-cultural va fi deschis în apropriere de Chișinău
Foto: unimedia.info
25 aprilie 2014, 09:32 Realitatea moldovenească views 16452

Un Complex etno-cultural va fi deschis în apropriere de Chișinău

Un complex etno-cultural va fi deschis în premieră în Republica Moldova. Acesta va găzdui evenimente cultural-artistice inedite. Proiectul care poartă denumirea ,,Moldova-Cultură şi Destin European" a fost lansat oficial marţi la Chişinău, în prezenţa membrilor corpului diplomatic acreditat în Moldova, reprezentanţilor autorităţilor publice centrale, ai mediului de afaceri şi ai societăţii civile, scrie Agora.

Proiectul a fost iniţiat de Centrul Cultural Vatra şi are drept scop promovarea imaginii Republicii Moldova în spaţiul european, prin intermediul obiceiurilor şi tradiţiilor naţionale.

Proprietarul Centrului Cultural Vatra, Nicolae Avram, a declarat că acesta este un proiect pe care l-a gândit cu mulţi ani în urmă. „Acest proiect s-a născut odată cu mine și sunt foarte bucuros că astăzi trăiesc aceste momente și facem lansarea acestui frumos proiect care ține de soarta și destinul nostru european. Anul acesta avem o pornire spre Europa, odată cu semnarea Acordului de Asociere și liberalizarea regimului de vize", a spus omul de afaceri.

Complexul etno-cultural este situat la 30 km de Chişinău şi este întins pe 10 hectare. Acesta urmează să fie deschis publicului la 31 mai, atunci când va avea loc Festivalul Medieval. Pînă la finele anului, programul acestui complex cuprinde încă patru festivaluri: Poiana Dragostei (15 iunie), Festivalul Etno-Balcanic (4-6 iunie), Festivalul Etno-Cultural ,,Paradisul Toamnei", Festivalul Etno-Folcloric ,,Satul de Crăciun".

Sursa: unimedia.info

Cuvinte cheie:

cultura , odihna , Chisinau , Moldova , turism

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1806
Populația:
2498 locuitori

Chiriet-Lunga este un sat şi comună din UTA Găgăuzia. Chiriet-Lunga este unicul sat din comuna cu acelaşi nume. Localitatea se află la distanța de 27 km de municipiul Comrat și la 113 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia constituia 2498 de oameni. Satul Chiriet-Lunga a fost menționat documentar în anul 1806.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.