25 aprilie 2014, 14:19 Realitatea moldovenească views 9704
Pompierii moldoveni, în pas cu cei europeni
Foto: protv.md
25 aprilie 2014, 14:19 Realitatea moldovenească views 9704

Pompierii moldoveni, în pas cu cei europeni

Mai mult oxigen pentru pompierii din Moldova. Aceștia au primit echipamente noi de intervenţie şi imediat le-au şi testat. Au improvizat un incendiu în subsolul unui bloc din capitală, iar conform scenariului, cu ajutorul noilor utilaje, au salvat şi cîteva victime.

În cadrul simulării de astăzi, pompierii au învăţat cum salveze oamenii dintr-un incendiu folosind echipament estonian.

Pentru a învăţa noua metodă de intervenţie, 10 pompieri moldoveni au mers în Estonia, iar astăzi şi-au instruit colegii.

Pompierii spun că şi pînă acum mergeau la incendii cu măşti de oxigen, însă acestea erau vechi încă din perioadă sovietică şi se întîmpla că în timpul intervenţiei să nu funcţioneze.

Estonienii, care au donat echipamentele au venit la Chişinau ca să se convingă că pompierii moldoveni au înţeles cum se folosesc.

Proiectul a fost finanţat de Ministerul de Externe al Estoniei şi a costat în jur de 80.000 de euro. Cele 60 de echipamente urmează să fie repartizate unităţilor de pompieri din toată ţara.

Sursa: protv.md

Cuvinte cheie:

securitate , Moldova , Estonia , servicii

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1915
Populația:
3279 locuitori

Dobrogea este un sat din cadrul oraşului Sîngera, municipiul Chișinău. Localitatea se află la distanța de 24 km de municipiul Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia constituia 3279 locuitori. Satul Dobrogea a fost înființat în anul 1915.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.