03 iunie 2014, 16:24 Realitatea moldovenească views 12039
Primele fructe moldovenești se bucură de mare solicitare pe piață
Foto: trm.md
03 iunie 2014, 16:24 Realitatea moldovenească views 12039

Primele fructe moldovenești se bucură de mare solicitare pe piață

Primele fructe, cireşele si căpşunele, sunt la mare căutare în pieţele capitalei. Cumpărătorii spun că, deşi preţurile bat la buzunar, totuşi le procură. Medicii recomandă fructele autohtone, deoarece conţin microelemente, antioxidanţi şi ridică imunitatea, relatează trm.md.

Agricultorii au adus la piaţă căpşune şi cireşe din grădinile și livezile lor. Ei spun că le vînd ca pîinea caldă, deoarece sunt un produs de sezon cu vitamine benefice pentru sănătate.

Cumpărătorii spun că la început preţurile au fost mai mari, acum cireșele și căpșunele s-au ieftinit. Însă, cireşe sunt mai puţine, de aceea și costă mai mult.

Potrivit medicilor, dacă timp de o lună consumam zilnic o porţie de cireşe, orice inflamaţie din corp scade cu 25 la sută. Cireşele contribuie la dezvoltarea organismului copilului.

Medicii recomandă fructele autohtone. „Sursă de energie pentru copii anume în perioada de creștere, pentru femeile însărcinate, fiindcă dă un impuls creșterii organismului. Sînt binevenite în obezitate, ateroscleroza, în artrite, indigestie. Contraindicații: ulcerul deschis, pancreatită, diabet zaharat", spune Lucreţia Catan, medic nutriţionist.

Sursa: trm.md

Cuvinte cheie:

fructe si legume , piata , Moldova

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1930
Populația:
44 locuitori

Semionovca este un sat din cadrul comunei Mingir, raionul Hînceşti. Localitatea se află la distanța de 58 km de orașul Hîncești și la 84 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 44 de locuitori. Satul Semionovca a fost întemeiat în anul 1930.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.