06 iunie 2014, 09:54 Realitatea moldovenească views 10677
La Ciorescu se construieşte un complex sportiv la standardele FIFA şi UEFA
Foto: moldpres.md
06 iunie 2014, 09:54 Realitatea moldovenească views 10677

La Ciorescu se construieşte un complex sportiv la standardele FIFA şi UEFA

În comuna Ciorescu, municipiul Chişinău, se construieşte complexul sportiv „Futsal Arena FMF". Aici se construiește și o sală polivalentă pentru futsal, unde pot fi organizate şi competiţii de baschet, trîntă, box, volei şi altele, transmite MOLDPRES.

Construcţia complexului a început în februarie 2013 şi a fost posibilă graţie unui proiect comun al Federaţiei Moldoveneşti de Fotbal (FMF) şi UEFA, prin intermediul programului Hat Trick şi FIFA. Costul total al proiectului este de aproximativ patru milioane de euro.

Complexul sportiv poate găzdui 1400 de suporteri şi are toate condiţiile, inclusiv pentru persoanele cu dizabilităţi. Pe lîngă competiţii, la acest Complex sportiv, echipele vor putea efectua antrenamente pe parcursul întregului an.

„Este unicul complex sportiv din Moldova care va fi dotat cu un cabinet medical şi echipament pentru efectuarea testelor antidoping. Sper că odată cu darea în exploatare, aici vor fi desfăşurate nu doar competiţii naţionale, ci şi turnee internaţionale la futsal, baschet, volei şi alte competiţii sportive. Acest complex întruneşte toate cerinţele FIFA şi UEFA pentru organizarea competiţiilor internaţionale", a declarat Pavel Cebanu, preşedintele Federaţiei Moldoveneşti de Fotbal.

Sursa: moldpres.md

Cuvinte cheie:

UEFA , FIFA , localitati , Moldova , sport

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1464
Populația:
4293 locuitori

Tîrnova este un sat şi comună din raionul Donduşeni. Din componenţa comunei fac parte localităţile Elenovca, Briceva și Tîrnova. Localitatea se află la distanța de 9 km de orașul Dondușeni și la 204 km de Chișinău. La recensămîntul din anul 2004, populaţia satului constituia 4293 de oameni. Satul Tîrnova a fost menționat documentar în anul 1464.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.