12 iunie 2014, 12:22 Realitatea moldovenească views 8428
12 iunie 2014, 12:22 Realitatea moldovenească views 8428

Serviciul Vamal al Moldovei are o nouă uniformă şi stemă


Foto: smoldpres.md

La iniţiativa Serviciului Vamal, membrii Cabinetului de miniştri au aprobat astăzi stema şi fanionul Serviciului Vamal, însemnele uniformistice, obiectelor de uniformă şi a normelor de echipare cu uniformă a colaboratorilor vamali, transmite MOLDPRES cu referire la Biroul comunicare şi relaţii cu presa al Guvernului.

Conform proiectului, colaboratorii vamali vor avea un nou tip de uniformă, stemă, însemne uniformistice, toate fiind ajustate la standardele europene, încadrîndu-se în aceste sens în procesul de modernizare a Serviciului Vamal şi Acordului de Asociere cu Uniunea Europeană.

Noua uniformă va include un set de elemente noi, începînd de la culoare, stofă, cusătură şi designul general al acesteia. Modelul nou a fost conceput de experţii autohtoni, fiind analizate şi comasate mai multe idei de cromatică şi stil inspirate de la europeni, inclusiv s-au luat în considerare neajunsurile prezente în alte modele de uniformă, fapt ce îi conferă originalitate şi confort colaboratorului vamal.

Tot astăzi, Cabinetul de miniştri a aprobat proiectul cu privire la normele metodologice de activitate a echipelor mobile ale Serviciului Vamal, care de asemenea vor contribui la modernizarea şi punerea în aplicare a noilor concepte ale activităţii echipelor mobile ale Serviciului Vamal, în vederea asigurării securităţii economice a statului şi respectării reglementărilor vamale. Noile prevederi sînt, de fapt, recomandările experţilor Misiunii Uniunii Europene de Asistenţă la Frontieră în Moldova şi Ucraina (EUBAM).

Sursa: moldpres.md

Cuvinte cheie:

vama , Stema , guvern

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1429
Populația:
1428 locuitori

Şendreni este un sat din cadrul comunei Vărzăreşti, raionul Nisporeni. Localitatea se află la distanța de 5 km de orașul Nisporeni și la 72 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 1428 de oameni. Satul Şendreni a fost menționat documentar în anul 1429.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.