25 iunie 2014, 11:25 Realitatea moldovenească views 6392
Moldova a ocupat locul 60 în lista celor mai bune ţări ale lumii
Foto: noi.md
25 iunie 2014, 11:25 Realitatea moldovenească views 6392

Moldova a ocupat locul 60 în lista celor mai bune ţări ale lumii

Moldova a ocupat locul 60 în lista celor mai bune ţări ale lumii, conform ratingului de pe site-ul Good Country Index.

Potrivit agenţiei "Infotag", evaluarea ratingului s-a desfăşurat pentru prima dată între 125 de ţări. Autorii au încercat să analizeze ce contribuţie a avut fiecare ţară la dezvoltarea umanităţii, în special, în ştiinţă şi tehnică, cultură, pacea internaţională, în ce priveşte climatul, sănătatea şi bunăstarea, precum şi în ce măsură fiecare stat acţionează în interesele binelui comun.

Compilatorii listei au consultat datele ONU, ale Băncii Mondiale şi altor instituţii internaţionale.

În top cinci au intrat: Irlanda, Finlanda, Elveţia, Olanda şi Noua Zeelandă. Încheie ratingul: Irakul, Vietnamul şi Libia.

Moldova a demonstrat cel mai bun rezultat în ştiinţă şi tehnologii, plasîndu-se pe locul 44, iar la capitolul dezvoltare şi egalitate e doar a 85-a.

Din ţările spaţiului post-sovietic mai sus de Moldova se află doar Estonia (locul 37). România e pe locul 65, Rusia ‒ 95, Ucraina ‒ 99.

Sursa: www.noi.md

Cuvinte cheie:

Moldova , top , statistica , tari

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1606
Populația:
2498 locuitori

Beleavinţi este un sat şi comună din raionul Briceni. Beleavinţi este unicul sat din comuna cu acelaşi nume. Satul este situat în partea centrală a raionului, pe malul rîului Vilia, la 14 km de oraşul Briceni, la 240 km de Chișinău. Satul se află pe traseul inernaţional Odesa- Cernăuţi. Conform datelor din 01.01.2007 populaţia satului constituia 2498 persoane. Prima atestare documentară a satului cu numele Bilavenţi datează din iulie 1606, localitatea fiind în componenţa ţinutului Hotin.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.