08 iulie 2014, 09:53 Realitatea moldovenească views 8844
Moldova este al doilea cel mai mare furnizor de mere în Rusia
Foto: noi.md
08 iulie 2014, 09:53 Realitatea moldovenească views 8844

Moldova este al doilea cel mai mare furnizor de mere în Rusia

Moldova este al doilea cel mai mare furnizor de mere în Rusia, cu o cotă de piață de 17%, comunică NOI.md.

După cum menționează «АПК-Информ: овощи & фрукты», furnizorul principal de mere în Rusia este Polonia, a cărei pondere din luna iulie a anului trecut pînă în luna mai a acestui an a fost de 47% din totalul importurilor. Pe locul trei se situează Serbia cu o cotă de aproape 10% din livrările totale de mere în Rusia.

Potrivit statisticilor oficiale, în luna mai Rusia a redus achizițiile de mere pe piața externă, comparativ cu luna aprilie, cu 34%. Conform datelor serviciului rus de statistică „Rosstat", în ultima lună de primăvară din acest an, Rusia a importat 80 de tone de mere sau cu 33% mai puțin decît în luna mai 2013, acesta fiind indicele minim pentru luna mai din ultimii cinci ani.

Motivul pentru reducerea livrărilor de mere pe piața din Rusia în luna mai, invocat de experți, este creșterea ofertei de fructe și pomușoare de sezon, în timp ce cererea pentru mere scade în mod tradițional în această perioadă a sezonului. În total, din iulie pînă în mai, pe piața rusă au fost expediate 995 de tone de mere sau cu 20% mai puțin decît în aceeași perioadă a sezonului 2012/13, ceea ce este, de asemenea, un nivel record pentru această perioadă în ultimii cinci ani.

Sursa: www.noi.md

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1840
Populația:
304 locuitori

Heleşteni este un sat din cadrul comunei Marinici, raionul Nisporeni. Localitatea se află la distanța de 15 km de orașul Nisporeni și la 78 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 304 oameni. Satul Heleșteni a fost menționat documentar în anul 1840.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.