22 iulie 2014, 14:13 Realitatea moldovenească views 9764
Traseul rutelor de microbuz care fac legătura dintre suburbii şi capitală va fi modificat
Foto: publika.md
22 iulie 2014, 14:13 Realitatea moldovenească views 9764

Traseul rutelor de microbuz care fac legătura dintre suburbii şi capitală va fi modificat

Itinerarul celor 34 de rute de microbuz care asigură legătura dintre suburbii şi capitală va fi modificat începînd cu 22 august curent. Anunţul a fost făcut astăzi de şeful interimar al Direcţiei Transport, Igor Gamreţchi, în cadrul şedinţei Primăriei, informează MOLDPRES.

Potrivit lui Gamreţchi, Direcţia Transport a elaborat deja modificările de itinerar, iar transportatorii vor avea la dispoziţie o lună pentru a se acomoda cu aceste schimbări.

La rîndul său, edilul capitalei, Dorin Chirtoacă, a declarat că documentul privind modificarea traseului rutelor va fi semnat astăzi pentru ca angajaţii să aibă timp să informeze călătorii despre noile itinerare.

„Modificarea traseului acestor rute trebuie făcută în aşa fel încît itinerariile lor să fie scurtate pîna la principalele noduri de transport din sectoare", a explicat Chirtoacă.

La începutul săptămînii trecute, Primăria municipiului Chişinău a anulat rutele municipale de microbuz nr. 102, 105, 109, 110, 130, 160, 155 pentru a exclude dublarea rutelor de maxi-taxi cu cele de troleibuz şi autobuz.

Din cele 65 de rute de microbuz existente, 34 asigură legătura dintre suburbii şi oraş. Alte 31 de rute care circulă în interiorul oraşului, urmează a fi anulate sau modificate.

Sursa: moldpres.md

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1922
Populația:
484 locuitori

Hîrbovăţul Nou este un sat din cadrul oraşului Anenii Noi, raionul Anenii Noi. Localitatea se află la distanța de 6 km de orașul Anenii Noi și la 38 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 484 de locuitori. Satul Hîrbovăţul Nou a fost înființat în anul 1922.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.