25 iulie 2014, 12:17 Realitatea moldovenească views 7075
Moldova s-a plasat pe locul 43 în clasamentul Indicelui Global al Inovaţiei
25 iulie 2014, 12:17 Realitatea moldovenească views 7075

Moldova s-a plasat pe locul 43 în clasamentul Indicelui Global al Inovaţiei

Organizaţia Mondială a Proprietăţii Intelectuale a făcut publică ediţia a VII-a a raportului „Indicele Global al Inovaţiei". Conform acestuia, Republica Moldova s-a plasat pe locul 43 din 143 de ţări în topul respectiv.

Indicele Global al Inovaţiei 2014 a folosit 81 de indicatori, printre care capitalul uman şi de cercetare, infrastructura, creditele, investiţiile, interconexiunile, inovarea şi rezultatele activităţii creative.

Republica Moldova a acumulat 40.74 de puncte din 100 posibile. Astfel, ţara noastră a urcat 2 trepte în comparaţie cu anul precedent. Această poziţie se datorează în mare parte performanţelor înregistrate la capitolele „Crearea de cunoştinţe" şi „Active necorporale", care includ şi obiectele de proprietate intelectuală, unde au fost înregistrate cele mai bune rezultate.

Grupul ţărilor care îşi îmbunătăţesc rapid capacităţile de inovaţie este format din 12 state cu venituri mari, medii şi joase. Republica Moldova se află la acest capitol pe primul loc, fiind urmată de China, Mongolia, Vietnam, India.

Potrivit IGI 2014, Elveţia rămâne lider pentru al patrulea an consecutiv, urmată de Marea Britanie, Suedia, Finlanda, Olanda, SUA ş.a. Federaţia Rusă s-a situat pe poziţia 49, România pe 55, iar Ucraina - pe 63.

Sursa: tv7.md

Cuvinte cheie:

top , statistica , Moldova , inovatii

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1643
Populația:
482 locuitori

Drojdieni este un sat din cadrul comunei Şişcani, raionul Nisporeni. Localitatea se află la distanța de 21 km de orașul Nisporeni și la 70 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 482 de oameni. Satul Drojdieni afost menționat documentar în anul 1643.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.