13 august 2014, 16:29 Realitatea moldovenească views 10337
Elveţia oferă burse de studii cercetătorilor moldoveni
Foto: romanian-holidays.ro
13 august 2014, 16:29 Realitatea moldovenească views 10337

Elveţia oferă burse de studii cercetătorilor moldoveni

Guvernul Elveţiei acordă cercetătorilor din Republica Moldova mai multe tipuri de burse pentru anul academic 2015-2016, informează MOLDPRES.

Potrivit unui comunicat de presă al Agenţiei Elveţiene pentru Dezvoltare şi Cooperare (SDC), bursele vor fi oferite pentru cercetări ştiinţifice cu durata de 12 luni, pentru studii de doctorat pentru cel mult trei ani şi pentru studii postdoctorale cu durata de un an.

Totodată, Guvernul Elveţiei precizează că nu oferă burse pentru studii de masterat cetăţenilor Republicii Moldova în anul academic 2015-2016.

Pentru a obţine formularele de participare şi ghidul electronic privind condiţiile de aplicare, cei interesaţi pot trimite un mesaj la adresa chisinau@eda.admin.ch.

O condiţie obligatorie pentru a continua studiile în Elveţia este cunoaşterea la nivel înalt a unei limbi străine - franceza, germana, italiana sau engleza, în funcţie de universitatea selectată şi cerinţele acesteia.

Biroul de Cooperare al Elveţiei în Republica Moldova este autorizat să desfăşoare procedura de preselecţie şi intervievare a candidaţilor.

Dosarele se vor depune în perioada 2 septembrie - 15 noiembrie 2014 la sediul Biroului de Cooperare al Elveţiei/ Reprezentanţa Ambasadei Confederaţiei Elveţiene la Chişinău.

Sursa: moldpres.md

Cuvinte cheie:

Elvetia , moldovenii , bursa , studii

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1810
Populația:
464 locuitori

Ţipordei este un sat din cadrul comunei Cuhureştii de Jos, raionul Floreşti. Localitatea se află la distanța de 36 km de orașul Florești și la 156 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 464 de oameni. Satul Țipordei a fost menționat documentar în anul 1810.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.