15 august 2014, 17:03 Realitatea moldovenească views 10685
Forbes: Republica Moldova printre 14 cele mai neobișnuite locuri pentru turism
Foto: Forbes/Diomedia
15 august 2014, 17:03 Realitatea moldovenească views 10685

Forbes: Republica Moldova printre 14 cele mai neobișnuite locuri pentru turism

Revista Forbes a inclus Republica Moldova în TOP-14 cele mai neobișnuite locuri din fosta URSS pentru turism, transmite UNIMEDIA.

Scopul vizitei Republicii Moldova, potrivit Forbes, ar fi un tur vinicol prin țară. "Vinificația în Republica Moldova are o istorie veche. Conform săpăturilor arheologice, oamenii de aici făceau vinul încă în 2500 – 3000 î.e.n. Anume din această cauză un turist trebuie să vină aici într-un tur vinicol", consideră publicația.

Cea mai mare amploare, tema vinului o ia în a doua duminică a lunii octombrie, cînd se sărbătorește „Ziua Națională a Vinului" o sărbătoare susținută la nivel de stat.

Printre cele mai importante vinării din țară menționate sunt beciurile de la Cricova, la 13 km distanță de Chișinău. Nu trebuie de uitat și de localitatea Purcari aflată la 120 km de Chișinău. De asemenea, turiștii pot gusta vinuri bune, să facă cunoștință cu istoria Moldovei și să admire peisajele locale frumoase în orașul Orhei, la 50 km de capitală, unde se află vinăria Chateau Vartely.

Sursa: unimedia.info

Cuvinte cheie:

turism , Moldova , Forbes , top

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1613
Populația:
36 locuitori

Vrăneşti este un sat din cadrul comunei Taxobeni, raionul Făleşti. Satul Vrănești este situat la 25 km de orașul Florești și la 146 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 36 de locuitori. Satul Vrănești a fost menționat documentar în anul 1613.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.