09 septembrie 2014, 15:50 Realitatea moldovenească views 7713
Tinerii moldoveni vor participa la un schimb intercultural în Elveţia
Foto: trm.md
09 septembrie 2014, 15:50 Realitatea moldovenească views 7713

Tinerii moldoveni vor participa la un schimb intercultural în Elveţia

40 de tineri din Republica Moldova vor merge în cadrul unui schimb intercultural în Elveţia. Programul prevede ca adolescenţii vor fi implicaţi în activităţi de educaţie non-formală împreună cu alţi tineri din Elveţia, Serbia sau Macedonia.

Eligibili pentru a aplica la program sunt tinerii care sunt născuţi în anii 1998 – 1999, cei care sunt interesaţi să cunoască cultura altor popoare şi sunt gata, la întoarcere, să împărtăşeşti cunoştinţele dobîndite cu semenii săi.

Potrivit organizatorilor, mai multe şanse de a fi selectaţi au elevii care participă în cadrul activităţilor organizate de către proiectul „Dialog Intercultural în Moldova" şi cei care sunt voluntari sau membri ai unui ONG.

Proiectul ce va demara în perioada 26 octombrie – 15 noiembrie este lansat de Consiliul Naţional al Tineretului din Moldova (CNTM), cu suportul Fundaţiei pentru Copii „Pestalozzi" din Elveţia.

Sursa: trm.md

Cuvinte cheie:

studii , cultura , moldovenii , Elvetia

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1437
Populația:
537 locuitori

Ghermăneşti este un sat din cadrul comunei Suhuluceni, raionul Teleneşti. Localitatea se află la distanţa de 18 km de oraşul Teleneşti şi la 70 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 537 de oameni. Satul Ghermăneşti a fost menționat documentar în anul 1437.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.