11 septembrie 2014, 16:34 Realitatea moldovenească views 9067
Slovacia oferă burse pentru studenţii, cercetătorii şi artiştii din Moldova
Foto: wordpress.com
11 septembrie 2014, 16:34 Realitatea moldovenească views 9067

Slovacia oferă burse pentru studenţii, cercetătorii şi artiştii din Moldova

Ambasada Slovaciei la Chişinău invită cetăţenii moldoveni să aplice pentru burse de mobilitate academică pentru semestrul de vară 2014-2015. Bursele sînt oferite pe o perioadă de 1-12 luni pentru studenţi, cercetători, profesori şi artişti în cadrul Programului Naţional de Burse al Slovaciei.

Mărimea bursei este de 350 de euro lunar pentru studenţi, 580 de euro pentru doctoranzi şi artişti, profesori, cercetători fără doctorat, 850 de euro pentru cei cu doctorat şi 1000 de euro pentru cei cu doctorat şi cu experienţă de peste 10 ani.

Data limită pentru aplicarea dosarelor este 31 octombrie 2014. Formularul de aplicare poate fi completat online pe site-ul www.scholarships.sk sau trimis prin poştă sau curier, alături de celelalte acte necesare, la adresa SAIA, Sasinkova 10, 812 20, Bratislava 1, Slovacia. În al doilea caz, dosarul trebuie să ajungă la destinaţie cel tîrziu în 5 zile de la expirarea datei limită pentru aplicaţii. Rezultatele selecţiei vor fi anunţate în cel mult 6 săptămîni de la această dată.

Mai multe informaţii pot fi găsite pe site-ul www.scholarships.sk sau www.saia.sk. De asemenea, cei interesaţi pot solicita informaţii suplimentare administratorului programului, Lukas Marcin, la adresa electronică lukas.marcin@saia.sk.

Programul naţional de burse pentru susţinerea mobilităţii academice a studenţilor, doctoranzilor, profesorilor universitari, cercetărilor şi artiştilor a fost fondat în 2005 de către Guvernul Republicii Slovace. Bursele sunt finanţate de către Ministerul Educaţiei, Ştiinţei, Cercetării şi Sportului al Republicii Slovace.

Sursa: tv7.md

Cuvinte cheie:

Slovacia , moldovenii , bursa

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
sec. XVII
Populația:
357 locuitori

Zahorna este un sat din cadrul comunei Dobruşa, raionul Șoldăneşti, cu o suprafaţă de circa 1.80 kilometri pătraţi și perimetrul de 7.82 km. Satul Zahorna este situat la o distanță de 26 km de orașul Șoldănești și la 87 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 357 de oameni. Satul Zahorna este menționat în documente la începutul secolului al XVII-lea.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.