04 noiembrie 2014, 15:04 Realitatea moldovenească views 9670
Comisia parlamentară a Israelului a aprobat regimul
Foto: relevantinfo.co.il
04 noiembrie 2014, 15:04 Realitatea moldovenească views 9670

Comisia parlamentară a Israelului a aprobat regimul "Fără Vize" pentru cetăţenii Moldovei

În ultima zia lui Gideon Saar la postul de ministru al Afacerilor Interne a Israelului, comisia parlamentară a afacerilor interne, prezidată de Miri Regev a aprobat cererea sa de scutire a cetățenilor Republicii Moldova de necesitatea de a deţine o viză turistică, atunci cînd vizitează Israelul (demisia lui Ghedeon Saar va intra în vigoare în termen de 48 de ore. Postul său îl va ocupa Litineţki Leonid care are 47 de ani. El s-a repatriat în Israel în anul 1991 din Rusia)

Biroul de presă al Knesset-ului informează că cetăţenii moldoveni care intră în Israel cu paşapoarte biometrice nu vor avea nevoie de viză de intrare.

Menţionăm, că în conformitate cu Legea cu privire la intrarea în Israel, ministrul de Interne are autoritatea, după consultarea cu Comisia parlamentară a afacerilor interne să emită o ordonanţă, privind scutirea cetățenilor străini de perfectarea vizei turistice.

Data, începînd cu care cetățenii Republicii Moldova vor putea călători fără vize în Statul Israel, precum și condițiile exacte pentru călătoriile fără viză VOR FI ANUNȚATE după finalizarea procedurilor israeliene interne de intrare în vigoare a deciziei (de regulă, dupa 90 de zile de la publicarea in Monitorul oficial israelian) și informarea cu privire la intrarea acesteia în vigoare, prin canale diplomatice, a autorităților de la Chișinău.

Sursa: viza.md

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1803
Populația:
1155 locuitori

Hînceşti este un sat şi comună din raionul Făleşti. Hînceşti este unicul sat din comuna cu acelaşi nume, la distanța de 20 km de orașul Fălești și la 148 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 1155 de oameni. Satul Hînceşti a fost menționat documentar în anul 1803.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.