09 noiembrie 2014, 12:52 Realitatea moldovenească views 7522
Cîți refugiați ucraineni au ajuns în Moldova după izbucnirea conflictului armat. Hartă
Foto: GlobalPost
09 noiembrie 2014, 12:52 Realitatea moldovenească views 7522

Cîți refugiați ucraineni au ajuns în Moldova după izbucnirea conflictului armat. Hartă

Oficiul Naţiunilor Unite pentru Coordonarea Ajutorului Umanitar (UNOCHA) estima la începutul lunii septembrie că circa 260 de mii de ucraineni au fost strămutați cu traiul pe teritoriul țării, urmare a acțiunilor militare.

Acum OCHA estimează că numărul persoanelor care și-au părăsit locul de trai este mult mai mare - 430 de mii. Conform OCHA, 5,2 mil. persoane locuiesc în zonele afectate de conflictul armat din Ucraina, iar numărul refugiaților este așteptat să crească tot mai mult, scrie Agora.

Refugiații nu s-au strămutat doar în cadrul țării, mulți dintre aceștia au avut ca destinație și țările vecine. În Republica Moldova, după datele ONU, au intrat circa 5,5 mii refugiați din Ucraina. 5443 sunt în căutarea statutului legal de refugiat, iar 99 solicitante de azil. Cei mai mulți Ucraineni s-au adăpostit în Rusia, circa 374,2 mii. De asemenea țări de destinație servesc Belarus, Polonia, România, Ungaria și Slovacia.

Sursa: unimedia.info

Cuvinte cheie:

statistica , Moldova , Ucraina , refugiați

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1437
Populația:
1246 locuitori

Malinovscoe este un sat şi comună din raionul Rîşcani. Din componenţa comunei fac parte localităţile Malinovscoe și Lupăria. Localitatea se află la distanța de 9 km de orașul Rîșcani și la 186 km de Chișinău. La recensămîntul din anul 2004, populaţia satului constituia 1246 de oameni. Satul Malinovscoe a fost menționat documentar în anul 1437 cu denumirea Balanu.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.