13 noiembrie 2014, 11:28 Realitatea moldovenească views 8098
Leancă: Nu am ce-mi reproşa pentru deteriorarea relaţiilor cu Rusia
Foto: ipn.md
13 noiembrie 2014, 11:28 Realitatea moldovenească views 8098

Leancă: Nu am ce-mi reproşa pentru deteriorarea relaţiilor cu Rusia

Premierul moldovean, Iurie Leancă, susţine că conducerea Republicii Moldova, inclusiv Guvernul , nu poartă nicio vină pentru deteriorarea relaţiilor moldo-ruse. Declaraţia a fost făcută în cadrul unui interviu pentru postul de televiziune „TVC 21", transmite IPN.

Potrivit şefului cabinetului de miniştri, supărarea vine din partea Kremlinului, care nicidecum nu vrea să accepte că Republica Moldova a ales calea integrării europene. „Deseori îmi analizez activitatea mea, poate am greşit cu ceva. Dar nu găsesc motive de a-mi face reproşuri pentru deteriorarea relaţiilor cu Federaţia Rusă. Noi tot timpul am fost sinceri şi deschişi cu Federaţia Rusă. Nu odată le-am explicat celor din conducerea de la Moscova că alegerea vectorului european pentru noi nu reprezintă un proiect geopolitic, dar o cale de dezvoltare. Pur şi simplu tindem spre o dezvoltare europeană, ne dorim şi noi să avem o ţară prosperă, un nivel înalt de trai, să învingem corupţia", a argumentat Iurie Leancă.

Iurie Leancă a mai declarat că Republica Moldova nu are probleme în relaţiile cu Uniunea Vamală şi cu CSI. „Problema noastră este doar Federaţia Rusă. Cu toate celelalte state membre ale CSI sau ale Uniunii Vamale avem relaţii foarte bune de colaborare, inclusiv economică", a spus prim-ministrul.

În acelaşi context, premierul Leancă susţine că embargourile impuse de către Federaţia Rusă asupra produselor moldoveneşti au lovit dur atît în producătorul moldovean, cît şi în consumatorul rus. „Pînă în prezent nu am primit argumente justificate din partea guvernului de la Moscova despre necesitatea impunerii restricţiilor la importul produselor moldoveneşti", a spus şeful Guvernului de la Chişinău.

Totodată, Iurie Leancă se arată optimist că relaţiile cu Federaţia Rusă se vor ameliora, iar contractul semnat astăzi cu Concernul rus „Gazprom" privind livrarea gazelor naturale către Republica Moldova, care mai prevede şi reducerea preţurilor, este un semnal bun. „Acest război se va sfîrşi. Noi nu vrem să pierdem piaţa din Est, chiar dacă am început promovarea produselor moldoveneşti pe alte pieţe. Vom depăşi şi această perioadă dificilă şi vom reveni pe piaţa rusă. Dar cu produse de o calitate mult mai înaltă şi conform standardelor europene", a declarat premierul.

Sursa: ipn.md

Cuvinte cheie:

Moldova , Rusia , relatii

Comentarii

 (1)
  • #1 Gest Răspunde Citează selecţia
    Бред какой-то несет он сам в это верит что говорит!Шут и не более.Надо спросить его публично о его секс.ориентации сегодня модно у политиков признаваться что они Гейи!!
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1533
Populația:
1309 locuitori

Vărzăreştii Noi este un sat şi comună din raionul Călăraşi. Vărzăreştii Noi este unicul sat din comuna cu acelaşi nume. Localitatea se află la distanța de 12 km de orașul Călărași și la 51 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 1309 oameni. Satul Vărzăreştii Noi a fost menționat documentar în anul 1533.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.