16 noiembrie 2014, 12:40 Realitatea moldovenească views 7409
România este principalul partener comercial al Moldovei devansînd  Rusia
Foto: erdely.ma
16 noiembrie 2014, 12:40 Realitatea moldovenească views 7409

România este principalul partener comercial al Moldovei devansînd Rusia

România a devenit principalul partener comercial al Republicii Moldova, iar schimburile dintre cele două state ar putea atinge un nou record în 2014, în timp ce exporturile moldoveneşti în Rusia au scăzut cu 30%, potrivit Radio Chişinău.

Biroului Naţional de Statistică din Republica Moldova informează că în primele nouă luni ale acestui an volumul schimburilor comerciale cu România depăşeşte 920 de milioane de dolari, în creştere cu peste 15% faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut. Exporturile în România au crescut cu 4%, iar importurile cu aproape 20%.

Exporturile în Rusia în perioada de referinţă s-au cifrat la 345 de milioane de dolari, ceea ce reprezintă 70% din volumul exporturilor din aceeaşi perioadă a anului trecut, potrivit aceleiași surse, citată de Agerpres. Şi importurile din Rusia au scăzut cu peste 10%. În schimb au crescut exporturile în mai multe state europene, precum Germania, Eleveţia Italia. BNS precizează că exporturile în statele membre ale UE au crescut cu 15%, în timp ce în ţările CSI au scăzut cu 17%.

Sursa: www.regnum.ru

Cuvinte cheie:

comert , Moldova , Romania

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1755
Populația:
462 locuitori

Mălăieşti este un sat din cadrul comunei Bălăbăneşti, raionul Criuleni. Localitatea se află la distanța de 35 km de orașul Criuleni și la 33 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 462 de oameni. Satul Mălăieşti a fost menționat documentar în anul 1755.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.