19 noiembrie 2014, 15:58 Realitatea moldovenească views 10990
Cu ce acte se va putea vota la 30 noiembrie
Foto: radiochisinau.md
19 noiembrie 2014, 15:58 Realitatea moldovenească views 10990

Cu ce acte se va putea vota la 30 noiembrie

Cetăţenii moldoveni care nu deţin un buletin de identitate valabil vor putea vota la scrutinul din 30 noiembrie în baza buletinelor provizorii. Documentul va fi eliberat gratuit la oficiile "Registru" în perioada 25-30 noiembrie. Buletinul provizoriu va fi eliberat şi persoanelor ale căror acte sunt pierdute sau furate, celor care anterior nu au deţinut acte de identitate şi celor care încă mai deţin paşapoarte sovietice.

Totodată, persoanele care în ziua alegerilor nu se vor afla în localitatea în care au reşedinţă pot solicita de la biroul electoral al secţiei de votare, până la data de 29 noiembrie inclusiv, un certificat pentru drept de vot, ce le va permite să voteze în orice altă secţie din ţară. Pentru alegerile parlamentare din acest an Comisia Electorală Centrală a decis să tipărească peste 3 milioane de buletin de vot, dintre care peste 2 milioane 400 de exemplare în limba română şi peste 700 de mii în limba rusă. Potrivit calculelor provizorii ale CEC, în Moldova sunt în jur de 2,7 milioane de cetăţeni cu drept de vot.

Sursa: jurnaltv.md

Cuvinte cheie:

alegeri , Moldova , acte de identitate , CEC

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1619
Populația:
608 locuitori

Cîrneşti este un sat din cadrul comunei Brătuleni, raionul Nisporeni. Localitatea se află la distanța de 20 km de orașul Nisporeni și la 110 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 608 oameni. Satul Cîrnești a fost menționat documentar în anul 1619.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.