05 decembrie 2014, 09:58 Realitatea moldovenească views 7442
Sistemele de incalzire clasice vor fi inlocuite cu cele Eco
Foto: aee.md
05 decembrie 2014, 09:58 Realitatea moldovenească views 7442

Sistemele de incalzire clasice vor fi inlocuite cu cele Eco

Sistemele de incalzire clasice vor fi inlocuite cu cele Eco. Producatorii vin cu tot mai multe tehnologii moderne in lupta cu frigul. Ventilatoare pe baza de energie solara, pompe geotermale sau izolare termica inedita. Aceste inovatii au fost prezentate astazi la Targul Eco, organizat de Agentia pentru Eficienta Energetica. Mai multe banci comerciale si investitori au pus la bataie un fond de 100 de milioane de lei, iar castigatorii vor fi anuntati peste doua zile.

Eric Parsons, un suedez casatorit cu o moldoveanca a venit la targ cu o tehnologie adusa din tara sa natala - un ventilator care absoarbe energia solara.

Cu ajutorul acestui aparat temperatura camerei poate sa ajunga pana la 30 de grade chiar mai mult, depinde cat este de frig afara.

Eric Parsons sustine ca inventia este buna, mai ales cand oamenii pleaca de acasa in vacanta si vor sa economiseasca.

O alta inovatie sunt pompele geo-termale.

Totodata, pentru a economisi energia, dar si a avea o izolarea fonica perfecta unii specialisti a venit cu solutii pentru izolarea termica a peretilor, atat a celor interiori cat si din exterior.

Specialistii spun ca in ulrima perioada tot mai multi oameni isi schimba cazanele pe baza de gaz cu cele pe baza de peleti.

Producatorii si-au prezentat astazi tehnologiile moderne de eficienta energetica in cadrul unui targ, la care au fost prezenti mai multi investitori. Acestia au pus la dispozitie un fond de 100 de milioane de lei. Invingatorii, trei la numari, vor fi anuntati pe 5 decembrie si vor primi acesti bani pentru a-si extinde afacerea.

Sursa: protv.md

Cuvinte cheie:

ecologie , tehnologie , Chisinau , tirg

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1517
Populația:
1021 locuitori

Călimăneşti este un sat şi comună din raionul Nisporeni. Călimăneşti este unicul sat din comuna cu acelaşi nume. Localitatea se află la distanța de 15 km de orașul Nisporeni și la 85 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 1021 de oameni. Satul Călimăneşti a fost menționat documentar în anul 1517.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.