09 decembrie 2014, 17:24 Realitatea moldovenească views 6742
Curtea Constituţională a validat scrutinul din 30 noiembrie
Foto: publika.md
09 decembrie 2014, 17:24 Realitatea moldovenească views 6742

Curtea Constituţională a validat scrutinul din 30 noiembrie

Curtea Constituțională a declarat legale alegerile parlamentare din 30 noiembrie. Magistraţii au examinat raportul final prezentat săptămâna trecută de Comisia Electorală Centrală şi au anunţat că scrutinul a întrunit normele consfinţite în Legea Supremă.

Hotărârea este definitivă, nu poate fi supusă niciunei căi de atac şi se publică în Monitorul Oficial.

Totodată, CC a respins contestaţiile depuse de trei concurenţi electorali.Este vorba de Oleg Brega, care a contestat procedura de distribuire a mandatelor de deputat, de PCRM, care consideră drept ilegală participarea la alegeri a Partidului Comunist Reformator şi de contestaţia socialiştilor, care nu au recunoscut rezultatele scrutinului şi au cerut organizarea alegerilor repetate.

Cinci partide au acces în Parlament, în urma scrutinului din 30 noiembrie. Este vorba despre PSRM, PLDM, PCRM, PDM şi PL.

Publika.md precizează că preşedintele ţării este obligat să convoace noul Legislativ până în data de 30 decembrie.

La prima reuniune a Parlamentului, aleșii vor primi legitimaţiile de deputat. Potrivit Regulamentului Parlamentului, aceasta este condusă de cel mai în vârstă deputat, care de această dată va fi socialistul Eduard Smirnov.

După constituire, deputații în termen de zece zile formează fracțiunile, iar apoi aleg conducerea Parlamentului.

Sursa: www.publika.md

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1880
Populația:
342 locuitori

Vladimirovca este un sat din cadrul comunei Găvănoasa, raionul Cahul. Satul are o suprafaţă de circa 0.88 kilometri pătraţi, cu un perimetru de 7.24 km. Localitatea se află la distanța de 20 km de orașul Cahul și la 190 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 342 de oameni. Prima mențiune documentară a satului Vladimirovca datează din anul 1880.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.