05 februarie 2015, 11:08 Realitatea moldovenească views 9104
05 februarie 2015, 11:08 Realitatea moldovenească views 9104

Noii și vechii membri ai viitorului Cabinet de Miniștri (infografic)


Foto: noi.md

Noul-vechi Guvern. Șapte miniștri în exercițiu își păstrează șansele de a rămâne în funcțiile deținute, trei viceminiștri ar putea veni în fruntea ministerelor din care fac parte, iar alți șase miniștri urmează să fie înlocuiți.

Astfel, din echipa pe care și-a creat-o Iurie Leancă, candidatul desemnat la funcția de prim-ministru, fac parte Natalia Gherman, Anatol Arapu, Vasile Botnari, Maia Sandu, Monica Babuc, Pavel Filip și Octavian Bodișteanu, relevă UNIMEDIA.

După plecarea lui Oleg Efrim și Dorin Recean din activitatea publică, în fruntea Ministerului Justiției ar putea succede actualul viceminitru, Nicolae Eșanu. Deocamdată nu se știe candidatul pentru Afacerile Interne. Partidul Liberal Democrat păstrează numele în secret.

În funcția de vicepremier, ministru al Economiei, ar urma să fie desemnat Valeriu Triboi, actualul viceministru. Un alt viceministru care are șanse să devină ministru este de la Mediu, Dorin Dușciac.

Există informații, neconfirmate oficial, că Valentina Buliga și Marcel Răducan ar fi refuzat propunerea partidului de a-și continua activitatea la Ministerul Muncii, Protecției Sociale și Familiei, și respectiv la Ministerul Construcțiilor și Dezvoltării Reginale. Nu se cunosc cine sunt cei care îi vor înlocui.

Pentru Ministerul Apărării este vehiculată candidatura lui Viorel Cibotaru, iar numele viitorului ministru al Agriculturii și Industriei Alimentare rămâne necunoscut.

Tot mai sigură devine candidatura lui Mircea Buga pentru funcția de ministru al Sănătății, Andrei Usatîi fiind exclus din lista de pretendenți.

Victor Osipov va reveni la Biroul de Reintegrare și va ocupa funcția deținută anterior de Eugen Carpov.

Sursa: unimedia.info

Cuvinte cheie:

ministru , Moldova , guvern

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1927
Populația:
19 locuitori

Dimitrova este un sat din cadrul comunei Crasnencoe din Unitățile Administrativ-Teritoriale din Stînga Nistrului, Republica Moldova. Localitatea se află la distanța de 23 km de orașul Rîbnița și la 120 km de Chișinău. Populaţia satului Dimitrova alcătuia 19 oameni în anul 2011. Satul Dimitrova a fost înființat în anul 1927.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.