09 februarie 2015, 11:06 Realitatea moldovenească views 7871
Ambasador:
Foto: stirileprotv.ro
09 februarie 2015, 11:06 Realitatea moldovenească views 7871

Ambasador: "Conflictul din Ucraina s-ar putea extinde în țările vecine"

Conflictul armat din estul Ucrainei s-ar putea extinde in tarile invecinate, inclusiv in Bulgaria, a avertizat sambata ambasadorul ucrainean la Sofia, Mikola Baltaji, intr-un interviu pentru postul bTV, citat de site-ul Novinite.com.

In opinia ambasadorului, conflictul ucrainean nu este un razboi civil, ci un razboi intre Ucraina si Rusia.

Diplomatul a declarat ca posibilitatea extinderii conflictului in afara granitelor Ucrainei exista daca Kievul, Uniunea Europeana, Statele Unite si comunitatea internationala nu se opun agresiunii ruse.

Baltaji a mai afirmat ca drepturile omului sunt incalcate in Crimeea, peninsula ucraineana anexata de Rusia.

El a dezvaluit ca locuitorii din Crimeea care nu erau multumiti de alipirea la Rusia au fost obligati sa paraseasca peninsula si sa se mute in Ucraina continentala.

Ambasadorul ucrainean a subliniat ca singura cale de solutionare a crizei este prin eforturi diplomatice. El a cerut incetarea focului, retragerea fortelor ruse, un schimb de prizonieri si organizarea unor alegeri reale in regiunile separatiste din est.

Sursa: stirileprotv.ro

Cuvinte cheie:

Ucraina , conflict , Bulgaria

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1985
Populația:
476 locuitori

Clișova Nouă este un sat din cadrul comunei Ciocîlteni, raionul Orhei. Localitatea se află la distanța de 22 km de oraşul Orhei şi la 70 km de Chișinău. Conform datelor recensământului din anul 2004, populaţia satului constituia 476 de oameni. Satul Clișova Nouă a fost întemeiat în anul 1985.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.