10 februarie 2015, 09:57 Realitatea moldovenească views 9356
Coloană de vehicule militare prin centrul capitalei. REACŢIA Ministerului Apărării (VIDEO)
10 februarie 2015, 09:57 Realitatea moldovenească views 9356

Coloană de vehicule militare prin centrul capitalei. REACŢIA Ministerului Apărării (VIDEO)

Apariţie rară pe o stradă din capitală. Mai mulţi oameni au rămas umiţi când au văzut o coloană de vehicule militare, însoţită de o maşină a Inspectoratului Naţional de Patrulare.

Imaginile video au creat panică pe reţelele de socializare, iar mai mulţi internauţi s-au întrebat ce se întâmplă.

Contactaţi de PUBLIKA.MD, reprezentanţi ai Ministerului Apărării au precizat că este vorba despre nişte aplicaţii organizate în conformitate cu planul pregătirii de luptă al Armatei Naţionale pentru anul 2015.

Exerciţiul s-a desfăşurat conform unui scenariu care are la bază acţiunile forţelor operaţionale privind nimicirea unor elemente teroriste, pătrunse pe teritoriul unui obiect de importanţă majoră.

Sursa a specificat că antrenamentele au avut ca scop evaluarea pregătirii subdiviziunilor operaţionale ale Batalionului 22 de menţinere a păcii, Batalionului cu Destinaţie Specială ''Fulger'' şi Regimentului Rachete Antiaeriene.

În cadrul aplicaţiilor au fost utilizate unităţi de tehnică HMMWV (High Mobility Multipurpose Wheeled Vehicle) şi Studebaker, dar şi armamentul de infanterie uşor din dotarea unităţilor militare implicate în exerciţiu.

Sursa: www.publika.md

Cuvinte cheie:

armata , Chisinau , militari , video

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1913
Populația:
82 locuitori

Pălăria este un sat din cadrul comunei Ţambula, raionul Sîngerei. Satul are o suprafaţă de circa 0.53 kilometri pătraţi, cu un perimetru de 4.30 km. Satul Pălăria se află la 24 km de orașul Sîngerei și la 120 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 82 de oameni. Satul Pălăria a fost fondat în anul 1913.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.