10 februarie 2015, 12:11 Realitatea moldovenească views 8655
Natan Garștea despre finalitate în dosarul BEM (video)
10 februarie 2015, 12:11 Realitatea moldovenească views 8655

Natan Garștea despre finalitate în dosarul BEM (video)

Analistul economic, Natan Garștea susține că nu va fi finalitate în dosarul BEM, pentru că are conotații politice, iar justiția din Moldova nu este gata să facă dreptate pe asemenea dosare. Declarațiile au fost făcute în cadrul emisiunii Alb&Negru de la UNIMEDIA.

"Nu cred că în prezent se poate ajunge sus, sus acolo unde s-au luat deciziile. Așa decizii se pot lua doar undeva sus. Dacă vom avea situația cânt 4-5 funcționari de nivel mediu vor ajunge la pușcărie, vă asigur că data viitoare în astfel de situații, oamenii se vor gândi de 10 ori înainte să întreprindă așa ceva. Să fim realiști, nu cred că se va ajunge să se rezolve acest caz, dar dacă nu anul acesta, poate mai târziu, așa cum se întâmplă în România când senatori și miniștri ajung după gratii", susține expertul.

Întrebat ce acțiuni vor fi întreprinse în privința omului de afaceri Ilan Shor, invitatul spune că acest lucru depinde de CNA dacă va fi reținut sau nu.

"Justiția noastră nu este gata pentru a face dreptate în dosare politice mari. Dacă se va duce la capăt, dosarul BEM va fi unul politic foarte mare, pentru că sunt implicați politicieni. Nu cred că astfel de decizie se ia la un nivel de șef de Direcție din ministerul Finanțelor", a precizat Natan Garștea.

UNIMEDIA amintește că, CNA şi Procuratura Anticorupţie au efectuat 26 de percheziţii la birourile unor membri ai consiliilor de administrare a BEM și Băncii Sociale, la unii agenți economici care au beneficiat de credite de la cele două instituții financiare, precum și la casa omului de afaceri Ilan Shor. Verificările au avut loc în cadrul a două dosare. Este vorba despre o cauza penală deschisă pentru abuz în serviciu, în cazul Bancii Sociale și dosarul de la BEM, deschis pentru încălcarea regulilor de creditare. Suma prejudiciului în cazul BEM este evaluată la 10,9 mlr lei.

Sursa: unimedia.info

Cuvinte cheie:

BNM , banca , Moldova , finanţe , crima

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1620
Populația:
775 locuitori

Sărăteni este un sat şi comună din raionul Leova. Din componenţa comunei fac parte localităţile Sărăteni și Victoria. Localitatea se află la distanța de 30 km de orașul Leova și la 66 km de Chișinău. La recensămîntul din anul 2004, populaţia satului constituia 775 de oameni. Satul Sărăteni a fost menționat documentar în anul 1620.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.