12 februarie 2015, 17:14 Realitatea moldovenească views 10792
Copiii mai mari de 6 ani vor achita călătoria în transportul interurban
12 februarie 2015, 17:14 Realitatea moldovenească views 10792

Copiii mai mari de 6 ani vor achita călătoria în transportul interurban

Părinţii copiilor care au împlinit vârsta de 6 ani vor fi obligaţi să achite călătoria în transportul naţional de călători. Prevederea se conţine în noul Cod al Transporturilor. În timp ce părinţii se arată nemulţumiţi de noile reguli, reprezentanţii Ministerului Transporturilor afirmă că schimbarea a venit la solicitarea operatorilor în transport.

Potrivit noului Cod al Transporturilor, călătoria pe teritoriul ţării este gratuită pentru copiii sub 6 ani şi nu 7 cum era până în prezent. Totodată, au fost anulate şi biletele care puteau fi cumpărate la jumătate de preţ.

Petru Anton, şef direcţie, Agenţia Naţională Transport Auto: «Închipuiţi-vă un copil de 7 ani să-l ţii în braţe. Transportatorii au solicitat mai bine de micşorat un pic termenul şi de stabilit ca el să circule gratis copilul şi să fie aşezat pe loc decât să circule gratis în picoare care legislaţia nici nu prevede. În cazul acesta, erau documentaţi de către poliţie».

La rândul lor, părinţii se arată nemulţumiţi de noile schimbări şi spun că vor călători cu micuţii mai rar.

Nici unii şoferi nu sunt de acord cu noile reguli.

Pavel Onica, şofer: «Şi aşa este sărăcia asta în ţara noastră şi încă de la 6 ani să ee. Da dacă de la 6 ani să ee măcar în jumătate sau acolo, 30% din costul biletului, da să ne dee bilete de astea, că noi nu avem nici bilete».

Noul Cod al Transportului mai prevede că în trafic internaţional, călătoria este gratuită doar copiilor sub 2 ani, în cazul în care aceştia nu ocupă un loc separat pe scaun.

Sursa: tv7.md

Cuvinte cheie:

copii , transport , Moldova

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1924
Populația:
252 locuitori

Spicoasa este un sat din cadrul comunei Burlacu, raionul Cahul. Localitatea se află la distanța de 45 km de orașul Cahul și la 155 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 252 de oameni. Satul Spicoasa a fost înființat în anul 1924 cu denumirea Cuciurgoaia.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.