18 februarie 2015, 14:16 Realitatea moldovenească views 7249
Imaginea Moldovei promovată în Polonia
18 februarie 2015, 14:16 Realitatea moldovenească views 7249

Imaginea Moldovei promovată în Polonia

Ambasadorul moldovean în Polonia, Iurie Bodrug, a realizat acţiuni de promovare a Republicii Moldova pentru membrii Clubului Rotary Internaţional din Varşovia, organizaţie din care fac parte oameni de afaceri, reprezentanţi ai cercurilor politice, ai presei şi culturii.

Potrivit unei postări pe un site de socializare, întrunirea a avut loc la solicitarea președintelui Clubului Rotary Varșovia, Tomasz Minksztyn.

„Tomasz Minksztyn s-a dovedit a fi un bun cunoscător al realităților moldovenești, cu toate componentele reprezentative ale acestuia: datinile seculare, cultura culinară, istoria bogată și nu în ultimul rând, tradițiile de producere a vinului moldovenesc – tezaur național recunoscut", a menționat ambasadorul Iurie Bodrug.

Pe durata evenimentului, oaspeții au fost serviți cu vinuri autohtone, iar diplomatul moldovean a realizat un scurt istoric al Republicii Moldova, dar și o trecere în revistă a celor realizate în ultimii ani pentru modernizarea țării, implementarea reformelor și apropierea de standardele europene.

Sursa: www.trm.md

Cuvinte cheie:

Moldova , Polonia , ambasador , diplomatia

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1745
Populația:
1007 locuitori

Ocolina este un sat şi comună din raionul Soroca. Din componenţa comunei fac parte localităţile: Ţepilova și Ocolina. Localitatea se află la distanța de 5 km de orașul Soroca și la 155 km de Chișinău. La recensămîntul din anul 2004, populaţia satului constituia 1007 oameni. Satul Ocolina a fost menționat documentar în anul 1745.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.