18 februarie 2015, 18:02 Realitatea moldovenească views 8083
R. Moldova are Guvern
18 februarie 2015, 18:02 Realitatea moldovenească views 8083

R. Moldova are Guvern

Guvernul format sub conducerea premierului desemnat, Chiril Gaburici, a primit votul de încredere al deputaţilor din Parlament. Decizia a fost susţinută de 60 deputaţilor.

Componenţa Cabinetului de Miniştri a fost dată publicităţii, iar Executivul urmează să-şi înceapă activitatea cel puţin peste trei zile.

Potrivit Constituţiei, dacă Legislativul acordă votul de încredere, şeful statului Nicolae Timofti numeşte noul Executiv.

Ulterior, în cel mult trei zile, membrii Cabinetului de Miniştri vor depune jurământul credinţă în faţa preşedintelui ţării. Din acel moment, noul Executiv îşi începe activitatea oficial.

Precizare: prima tentativă de numire a Guvernului a eşuat.Premierul desemnat Iurie Leancă nu a primit votul de încredere din partea deputaţilor.

Sursa: www.publika.md

Cuvinte cheie:

Chiril Gaburici , guvern , parlament , Moldova

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1506
Populația:
1098 locuitori

Cerniţa este un sat şi comună din raionul Floreşti. Cerniţa este unicul sat din comuna cu acelaşi nume. Localitatea se află la distanța de 26 km de orașul Florești și la 131 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 1098 de oameni. Satul Cernița a fost menționat documentar în anul 1506.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.