20 februarie 2015, 12:01 Realitatea moldovenească views 7750
Ministru lituanian: Rusia este o AMENINŢARE pentru Republica Moldova şi ţările baltice
20 februarie 2015, 12:01 Realitatea moldovenească views 7750

Ministru lituanian: Rusia este o AMENINŢARE pentru Republica Moldova şi ţările baltice

Rusia reprezintă o ameninţare pentru Republica Moldova şi pentru statele baltice, avertizează ministrul lituanian de Externe, Linas Linkevicius, citat de BBC News online şi preluat de MEDIAFAX.

"Rusia se comportă agresiv chiar în momentul în care noi vorbim", a declarat Linas Linkevicius.

"Eu văd ameninţări la adresa tuturor ţărilor din regiune. Nu este vorba doar de statele baltice, ci şi de altele", a spus şeful diplomaţiei Lituaniene, menţionând Republica Moldova printre ţările care ar fi vizate.

La rândul său, ministrul britanic al Apărării, Michael Fallon, a atras atenţia că există riscul ca Rusia să încerce să destabilizeze ţările baltice. "Sunt îngrijorat în legătură cu acţiunile (preşedintelui rus) Vladimir Putin. Sunt preocupat de presiunile asupra ţărilor baltice, de modul în care testează capacităţile NATO", a spus Fallon. Oficialul britanic a subliniat că Alianţa Nord Atlantică trebuie să fie pregătită pentru o agresiune din partea Rusiei "indiferent ce formă va lua aceasta".

Sursa: www.antena3.ro

Cuvinte cheie:

Rusia , Moldova , amenințare

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1443
Populația:
1832 locuitori

Bălceana este un sat şi comună din raionul Hînceşti. Localitatea se află la distanța de 25 km de orașul Hîncești și la 60 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 1832 de oameni. Satul Bălceana a fost menționat documentar în anul 1443.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.