05 martie 2015, 10:00 Realitatea moldovenească views 8903
Voci ridicate și nervi la ședința Guvernului (video)
05 martie 2015, 10:00 Realitatea moldovenească views 8903

Voci ridicate și nervi la ședința Guvernului (video)

Voci ridicate și nervi la ședința Guvernului, între ministrul Finanțelor, Anatol Arapu și președintele Academiei de Științe a Moldovei, Gheorghe Duca. Discuțiile aprinse s-au iscat pe marginea finanțării reconstrucției unei clădiri declarată monument de arhitectură de însemnătate naţională, informează UNIMEDIA.

Astfel, ministrul Dezvoltării Regionale și Construcțiilor, Vasile Bîtcă, a propus spre aprobare Guvernului cel de-al patrulea protocol adițional dintre Guvernul Moldovei și cel al României, cu privire la cele 100 de milioane de euro oferite drept grant țării noastre. „Din cele o sută de milioane de euro au fost cheltuite doar 34,95 milioane", a declarat ministrul.

Între timp, Gheorghe Duca vine cu rugămintea ca, în cadrul negocierilor dintre partea română și cea moldovenească să fie înclusă și reparația unei clădiri aflate în registrul monumentelor de istorie şi cultură a municipiului Chişinău. „Pentru reparația acestei clădiri trebuiesc 600.000 de euro", a specificat Duca.

La mesajul lui Gheorghe Duca, ministrul Finanțelor, Anatol Arapu, a propus ca monumentul istoric să fie dat spre privatizare. „Să fie dat agenilor private și să se facă un restaurant frumos acolo. Pentru ce să menținem șantiere de construcții ani de zile în centrul Capitalei" a declarat Arapu.

Drept urmare, Gheorghe Duca și-a exprimat indignarea față de abordarea ministrului Finanțelor a situației monumentului istoric care necesită să fie reparat.

Cei doi au făcut un schimb de replici la acest subiect, cu un ton ridicat.

Sursa: unimedia.info

Cuvinte cheie:

guvern , Moldova

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1540
Populația:
1439 locuitori

Obileni este un sat şi comună din raionul Hînceşti. Obileni este unicul sat din comuna cu acelaşi nume. Localitatea se află la distanța de 45 km de orașul Hîncești și la 77 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 1439 de oameni. Satul Obileni a fost menționat documentar în anul 1540 cu denumirea Odaia Delarului.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.