18 martie 2015, 11:48 Realitatea moldovenească views 6096
Migraţia ilegală, subiect discutat de experţi din trei ţări
18 martie 2015, 11:48 Realitatea moldovenească views 6096

Migraţia ilegală, subiect discutat de experţi din trei ţări

Experţii moldoveni, români şi ungari şi-au dat întâlnire la Chişinău pentru a discuta asupra tematicii migraţiei ilegale şi protecţiei drepturilor omului. Evenimentul are loc în perioada 16-24 martie curent, la sediul Poliţiei de Frontieră.

Delegați din România și Ungaria vor discuta acțiunile realizate în domeniul sporirii securității cetățenilor prin eficientizarea cooperării dintre instituțiile de ocrotire a normelor de drept și ONG –urile din statele partenere în vederea contracarării migrației ilegale și a crimei organizate.

La fel, oaspeții vor efectua vizite la Aeroportul Internațional Chișinău, Direcția regională Est a Poliției de Frontieră, precum și în Centrul de cazare a solicitanților de azil și Centrul de plasament temporar al străinilor ale Biroului Migrație și Azil al MAI.

Reuniunea reprezentanților celor trei țări partenere ale proiectului are la bază Acordul de parteneriat în cadrul Programului „Cooperarea Schengen şi combaterea crimelor organizate şi transfrontaliere, a traficului de fiinţe umane", co-finanţat prin Mecanismul Financiar Norvegian.

Proiectul „Cooperarea în domeniul migrației ilegale și a protecției drepturilor omului" include efectuarea unor vizite de studiu și workshop–uri în România, Ungaria și Republica Moldova. Urmare a ședințelor de lucru, va fi elaborat un Ghid al bunelor practici în domeniu.

Sursa: trm.md

Cuvinte cheie:

migratie , Chisinau

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1643
Populația:
920 locuitori

Floriţoaia Veche este un sat şi comună din raionul Ungheni. Din componenţa comunei fac parte localităţile: Floriţoaia Nouă, Grozasca și Floriţoaia Veche. Localitatea se află la distanța de 9 km de orașul Ungheni și la 109 km de Chișinău. La recensămîntul din anul 2004, populaţia satului constituia 920 de oameni. Satul Floriţoaia Veche a fost menționat documentar în anul 1643.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.