21 martie 2015, 14:12 Realitatea moldovenească views 7766
Migrația temporară a medicilor moldoveni va fi încurajată
21 martie 2015, 14:12 Realitatea moldovenească views 7766

Migrația temporară a medicilor moldoveni va fi încurajată

Salariile mici, lipsa spaţiului locativ şi condiţiile precare de muncă în care activează. Acestea sunt printre cele mai importante probleme care îi fac pe angajaţii din sistemul medical să abandoneze domeniul şi să aleagă calea pribegiei. Pentru a stopa migraţia medicilor, Ministerul Sănătăţii îşi propune mai multe obiective, printre care şi semnarea mai multor acorduri care ar permite doctorilor să activeze într-o anumită ţară, legal, cu posibilitatea de a se reîntoarce acasă.

Un proiect realizat în perioada 2011-2015, arată că din totalul studenţilor care îşi fac studiile în medicină, doar 41% ajung să profeseze acest domeniu.

Datele Ministerului Sănătăţii arată că în prezent, în ţară, activează peste 10 mii de angajaţi medicali. Salariul mediu al unui doctor porneşte de la 2 mii şi poate ajunge până la 12 mii de lei.

Sursa: tv7.md

Cuvinte cheie:

medic , salarii , munca , migratie

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1924
Populația:
252 locuitori

Spicoasa este un sat din cadrul comunei Burlacu, raionul Cahul. Localitatea se află la distanța de 45 km de orașul Cahul și la 155 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 252 de oameni. Satul Spicoasa a fost înființat în anul 1924 cu denumirea Cuciurgoaia.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.