31 martie 2015, 11:04 Realitatea moldovenească views 7622
Ucraina va interzice transportarea mărfurilor accizabile prin Transnistria
31 martie 2015, 11:04 Realitatea moldovenească views 7622

Ucraina va interzice transportarea mărfurilor accizabile prin Transnistria

Guvernul Ucrainei a exclus punctele de trecere Cuciurgan şi Platonovo de la segmentul transnistrean al frontierei moldo-ucrainene din lista punctelor de trecere auto şi feroviară, prin care se permite transportarea mărfurilor accizabile.

Hotărârea va intra în vigoare la începutul lunii mai şi va viza alcoolul etilic şi băuturile alcoolice, bere, ţigarete, produse petroliere, gaz lichefiat, automobile.

Aceste puncte de trecere (Platonovo-Goianul Nou şi Cuciurgan-Pervomaisk) sunt cele mai principale din Transnistria şi nu sunt controlate de autorităţile constituţionale ale Moldovei. Până în prezent Chişinău nu putea controla operaţiunile de comerţ externe ale agenţilor economici din autoproclamata RMN, efectuate prin aceste puncte.

Sursa: tv7.md

Cuvinte cheie:

Transnistria , Ucraina , frontiera

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
sec. XX
Populația:
19 locuitori

Chirov este un sat din comuna Popencu din Unitățile Administrativ-Teritoriale din Stînga Nistrului, Republica Moldova. Localitatea se află la distanța de 15 km de orașul Rîbnița și la 89 km de Chișinău. Populaţia satului Chirov alcătuia 19 oameni în anul 2012. Satul Chirov a fost înființat în secolul XX.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.