12 mai 2015, 12:15 Realitatea moldovenească views 5850
Regimul fără vize a diminuat traficul de ființe umane în R. Moldova
12 mai 2015, 12:15 Realitatea moldovenească views 5850

Regimul fără vize a diminuat traficul de ființe umane în R. Moldova

Viceprim-ministrul, ministrul Afacerilor Externe şi Integrării Europene, Natalia Gherman, în calitatea sa de preşedinte al Comitetului Naţional pentru Combaterea Traficului de Fiinţe Umane, a avut la 11 mai 2015, o întrevedere cu reprezentaţii Grupului de experţi independeţi privind combaterea traficului de persoane (GRETA), care se află pe parcursul săptămînii curente în R. Moldova, în cadrul celei de-a doua misiuni de evaluare.

Ministrul Natalia Gherman a precizat faptul că prevenirea traficului de fiinţe umane este una din priorităţile Guvernului, menţionînd angajamentul autorităţilor de a continua implementarea Planului Naţional de prevenire şi combatere a traficului de fiinţe umane pentru anii 2014 – 2016, dar și angajamentele internaționale în domeniu. În context, oficialul moldovean a menţionat, pe lîngă mai multe acţiuni ale autorităţilor, sinergia mecanismului de coordonare de la nivel central la nivel local, armonizarea mai multor legi la cele europene, precum şi crearea camerelor de audiere în condiţii mai prietenoase a copiilor-victime sau martori ai infracţiunilor în sediul Procuraturilor din mai multe raioane.

De asemenea, interlocutorii au constat diminuarea fenomenului traficului de ființe umane în contextul implementării regimului liberalizat de vize cu UE.

Cuvinte cheie:

regim fără vize , oameni , comert , Moldova

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1666
Populația:
728 locuitori

Floreşti este un sat din cadrul comunei Buciumeni, raionul Ungheni. Localitatea se află la distanța de 25 km de orașul Ungheni și la 135 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 728 de oameni. Satul Florești a fost menționat documentar în anul 1666.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.