12 mai 2015, 14:42 Realitatea moldovenească views 6426
În ce măsură doleanţele alegătorilor corespund programelor candidaţilor pentru funcţii de primari
12 mai 2015, 14:42 Realitatea moldovenească views 6426

În ce măsură doleanţele alegătorilor corespund programelor candidaţilor pentru funcţii de primari

Un grup de iniţiativă a creat site-ul www.testelectoral.md, pentru a stabili în ce măsură doleanţele alegătorilor corespund programelor candidaţilor pentru funcţii de primari ai oraşelor Chişinău, Bălţi, Comrat şi Cahul.

Potrivit agenţiei "Infotag", coordonatorul proiectului, Rodion Gavriloi, a spus luni, în cadrul unei conferinţe de presă, că "site-ul a fost creat pentru ca alegătorii să poată trece testul, în care sînt prezentate variante de răspuns şi argumente ale candidaţilor, şi să afle dacă răspunsurile lor coincid cu cele ale candidaţilor pentru primar, precum şi dacă justifică candidaţii aşteptările lor".

„Pe site sînt indicate întrebări ce nu au legătură cu dimensiunea geopolitică, ci doar cu alegerile locale şi programele electorale ale candidaţilor", a specificat Gavriloi.

"Scopul proiectului este transparenţa candidaţilor şi viziunile acestora asupra soluţionării problemelor din localitate. La Comrat un singur candidat nu a completat chestionarul, la Bălţi – unul, iar la Chişinău – patru, dar sperăm că în curînd şi ei vor participa pe site-ul nostru", a spus Gavriloi.

Coordonatorul proiectului la Bălţi, Ion Ciobanu, speră că "cu ajutorul site-ului se va reuşi informarea mai bună a cetăţenilor".

„Asupra întrebărilor au lucrat şi jurişti, de aceea ne rămîne doar să aşteptăm răspunsurile alegătorilor şi candidaţilor pentru a vedea în ce măsură sînt compatibile", a precizat Ciobanu.

Pe site sînt prezentate peste 40 de întrebări şi diferite variante de răspuns, însoţite de argumente. Costul proiectului realizat cu sprijinul Fondului European pentru Democraţie este de peste 8 mii de euro.

Sursa: infotag.md

Cuvinte cheie:

2015 , primaria , alegeri

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1433
Populația:
144 locuitori

Oricova este un sat din cadrul oraşului Călăraşi, raionul Călăraşi. Localitatea se află la distanța de 5 km de orașul Călărași și la 55 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 144 de locuitori. Satul Oricova a fost menționat documentar în anul 1433.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.