20 mai 2015, 16:51 Realitatea moldovenească views 7299
Transportatorii iliciţi de călători au rămas fără plăcuțe cu numere de înmatriculare
20 mai 2015, 16:51 Realitatea moldovenească views 7299

Transportatorii iliciţi de călători au rămas fără plăcuțe cu numere de înmatriculare

11 plăcuțe cu numere de înmatriculare și certificatele de înregistrare ale vehiculelor implicate în transport ilicit de călători au fost retrase de către inspectorii Agenţiei Naţionale Transport Auto din cadrul Ministerului Transporturilor și Infrastructurii Drumurilor în urma verificărilor efectuate pe traseele naţionale în perioada 14-17 mai.

Verificările de săptămâna aceasta au avut loc în comun cu inspectorii de poliţie pe traseele care duc spre punctele de frontieră din Otaci, Briceni, Ocniţa, Giurgiuleşti şi Ştefan-Vodă. În total, au fost documentate 14 cazuri privind nerespectarea normelor şi a condiţiilor legale de transportare a pasagerilor, în 11 cazuri fiind constatată transportarea neautorizată a pasagerilor pe destinaţii internaţionale, în special spre ţările CSI.

Conform dispoziţiei semnate anterior de ministrul Transporturilor, Vasile Botnari, acţiunile îndreptate la combaterea transportării ilicite de călători au loc în permanenţă. De la începutul anului, inspectorii ANTA au ridicat 157 de plăcuţe cu numere de înmatriculare şi au întocmit 262 de procese-verbale cu privire la contravenţii administrative. Conform Codului Transporturilor Rutiere, plăcuțele cu numerele de înmatriculare și certificatului de înregistrare a unității de transport implicate în activitate ilegală de transport pot fi retrase pe o perioadă de până la 6 luni.

Sursa: provincial.md

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1769
Populația:
4442 locuitori

Tocuz este un sat şi comună din raionul Căuşeni. Tocuz este unicul sat din comuna cu acelaşi nume. Localitatea se află la distanța de 26 km de orașul Căușeni și la 93 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 4442 de oameni. Satul Tocuz a fost menționat documentar în anul 1769.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.