13 iunie 2015, 17:45 Realitatea moldovenească views 7190
Alegeri locale 2015: Reguli pe care trebuie să le știe fiecare
13 iunie 2015, 17:45 Realitatea moldovenească views 7190

Alegeri locale 2015: Reguli pe care trebuie să le știe fiecare

Moldovenii sunt aşteptaţi mâine la urne pentru a-şi alege puterea locală care să-i reprezinte în următorii patru ani. Pentru buna desfăşurarea a scrutinului, alegătorii vor trebui să respecte mai multe reguli.

În primul rând, fiecare alegător trebuie să se asigure că şi-a luat buletinul de identitate, pe care va trebui să-l prezinte membrilor biroului electoral.

Ajunşi în secţia de votare veţi merge spre operatori pentru a fi înscrişi în Registrul electronic al alegătorului. Ulterior veţi fi înregistrat şi în lista electorală de bază.

Doar după asta veţi primi buletinele de vot, iar în fişa de însoţire a actului de identitate va fi aplicată ştampila "Alegeri locale 14 iunie 2015".

Este strict interzis să te afli în cabina de vot însoţit de o altă persoană. Fiecare cetăţean trebuie să decidă singur ce concurent electoral vrea să-i reprezinte interesele. La scrutinul din 14 iunie, fiecare alegător din ţară va primi un număr diferit de buletine de vot.

La scrutinul local, alegătorii din Capitală vor primi două buletine, iar cei din suburbii – patru. Aceşti votanţi îşi vor alege primarul Capitalei, cel al localităţii de baştină, dar şi consilierii municipali şi cei locali.

Persoanele cu drept de vot din oraşele şi comunele din restul ţării vor alege primarul localităţii, consilierii locali şi pe cei raionali.

Sursa: www.publika.md

Cuvinte cheie:

alegeri , primaria , 2015 , Moldova

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1929
Populația:
66 locuitori

Frunzeşti este un sat din cadrul comunei Prajila, raionul Floreşti. Localitatea se află la distanța de 22 km de orașul Florești și la 152 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 66 de oameni. Satul Frunzești a fost înființat în anul 1929.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.