26 iunie 2015, 12:06 Realitatea moldovenească views 6551
Medicamentele se scumpesc din nou
26 iunie 2015, 12:06 Realitatea moldovenească views 6551

Medicamentele se scumpesc din nou

Agenția Medicamentului a revizuit prețurile și a anunțat scumpirea a 445 de preparate farmaceutice. Costul medicamentelor urmează să fie majorat cu aproximativ trei la sută.

Scumpirea este determinată de deprecierea leului, în raport cu principalele valute de referinţă. Potrivit legislaţiei, prețurile medicamentelor pot fi revizuite dacă rata de schimb a monedei naționale, față de cea a țării producătoare se majorează cu peste cinci la sută în decurs de o lună.

PUBLIKA.MD notează că de la începutul anului, prețurile medicamentelor au fost modificate de șapte ori. Revizuirea a fost făcută din cauza deprecierii leului față de principalele valute de referință. Cea mai semnificativă majorare a avut loc la începutul lunii ianuarie.

Atunci, prețul preparatelor farmaceutice a crescut, în medie, cu șapte la sută. Peste o lună, Ministerul Sănătății a emis un nou ordin, prin care a anunțat majorarea cu încă opt la sută a prețurilor medicamentelor. Cea mai recentă scumpire a avut loc la sfârșitul lunii mai.

Sursa: www.publika.md

Cuvinte cheie:

medicina , preţ , Moldova , medicamente

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1710
Populația:
998 locuitori

Ofatinţi este un sat şi comună din Unitățile Administrativ-Teritoriale din Stînga Nistrului, Republica Moldova. Din componenţa comunei fac parte localităţile Novaia Jizni și Ofatinţi. Localitatea se află la distanța de 12 km de orașul Rîbnița și la 93 km de Chișinău. Populaţia satului Ofatinți alcătuia 998 oameni în anul 2012. Satul Ofatinți a fost menționat documentar în anul 1710.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.