02 iulie 2015, 10:51 Realitatea moldovenească views 5033
Un an de la ratificarea Acordului de Asociere cu UE
02 iulie 2015, 10:51 Realitatea moldovenească views 5033

Un an de la ratificarea Acordului de Asociere cu UE

2 iulie 2014 - zi istorică pentru Moldova. Acum un an, deputații au ratificat Acordul de Asociere cu Uniunea Europeană. Acest eveniment a pus începutul unei noi etape de dezvoltare a ţării.

"Pentru ratificarea Acordului de Asociere a Moldovei cu Uniunea Europeană au votat 59 de deputaţi. Vă aduc cele mai sincere felicitări şi să ne fie într-un ceas bun."

Acordul de Asociere a Moldovei cu Uniunea Europeană a fost ratificat în toamna anului trecut şi de către Parlamentul European.

Pentru a intra în vigoare, documentul are nevoie însă de votul tuturor statelor membre ale UE.

Până acum, documentul a trecut prin parlamentele a 24 de ţări şi urmează să fie ratificat de Austria, Grecia, Italia şi Spania. Având în vedere procesul îndelungat de ratificare, a fost luată decizia de aplicare, cu titlu provizoriu, din 1 septembrie 2014, a unor părţi din Acord.

Documentul prevede principiile generale privind cooperarea cu Uniunea Europeană, asigurarea unei justiţii eficiente, dreptul la libera circulaţie, cooperarea economică, dar şi un şir de protocoale.

Sursa: www.publika.md

Cuvinte cheie:

Moldova , UE , acord

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1637
Populația:
434 locuitori

Buteşti este un sat din cadrul comunei Camenca, raionul Glodeni. Localitatea se afla la distanţa de 10 km de orașul Glodeni şi la 178 km de oraşul Chișinău. onform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 434 de oameni. Satul Butești a fost menționat documentar în anul 1637.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.