09 iulie 2015, 10:00 Realitatea moldovenească views 37110
Sînt stabilite tarife noi pentru unele călătorii cu trenul (Video)
09 iulie 2015, 10:00 Realitatea moldovenească views 37110

Sînt stabilite tarife noi pentru unele călătorii cu trenul (Video)

Moldovenii vor plăti mai mult pentru unele călătorii cu trenul după ce Calea Ferată a ajustat preţurile. Conducerea CFM spune că măsura era necesară, deoarece tarifele nu au fost modificate de mai bine de zece ani.

În urma modificărilor, biletul de tren pentru cursa Chişinău-Ungheni costă cu 16 lei mai mult, iar cei care vor merge din Chişinău spre Bălţi vor trebui să plătescă 67 de lei, cu 30 de lei mai mult, decât până acum. Iar călătoria de la Chişinău până la Ocniţa va costa 96 de lei, în loc de 38 de lei.

Directorul Întreprinderii de Stat "Calea Ferată din Moldova", Vladimir Cebotari, menţionează că noile tarife au fost aprobate încă în aprilie. Au intrat în vigoare abia acum din cauza unor motive tehnice: "În luna aprilie modificarea tarifelor a fost efectuată în funcţie de indicele inflaţiei pentru ultimii câţiva ani."

Pasagerii spun că se văd nevoiţi să taie din alte cheltuieli.

Totuşi, biletele pentru tren sunt mai ieftine decât cele pentru transportul auto. Astfel, călătoria cu microbuzul sau autocarul de pe linia Chişinău-Ungheni costă 51 de lei, spre Făleşti - 59 de lei, iar la Ocniţa - în medie, 120 de lei.

Sursa: www.publika.md

Cuvinte cheie:

calea ferata , tren , tarife , preţ , Moldova

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1770
Populația:
6021 locuitori

Colibaşi este un sat şi comună din raionul Cahul. Colibaşi este unicul sat din comuna cu acelaşi nume. Localitatea se află la distanța de 26 km de orașul Cahul și la 225 km de Chișinău. Conform datelor recensământului din anul 2004, populaţia satului constituia 6021 de oameni. Satul Colibași a fost menționat documentar în anul 1770.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.