27 iulie 2015, 14:16 Realitatea moldovenească views 6507
Germania a depus instrumentele de ratificare pentru Acordul de Asociere al UE cu RM
27 iulie 2015, 14:16 Realitatea moldovenească views 6507

Germania a depus instrumentele de ratificare pentru Acordul de Asociere al UE cu RM

Germania a depus la data de 22.07.2015 instrumentele de ratificare pentru Acordul de Asociere al UE cu Georgia, Republica Moldova şi Ucraina la secretarul general al Consiliului Uniunii Europene.

Cu privire la această temă, o purtătoare de cuvînt din cadrul Ministerului Federal al Afacerilor Externe a spus la 23.07.2015 următoarele:

"Ratificarea atît de rapidă de către Germania a Acordului UE cu partenerii estici este reflectarea prieteniei, parteneriatului şi a solidarităţii noastre cu aceste ţări. Prin aceasta procesul național de ratificare în Germania privind aceste acorduri a fost încheiat. Noi dorim să dezvoltăm relaţiile noastre economic, cultural şi politic în toate domeniile. În acest scop acest acord reprezintă o foarte bună bază legislativă."

Acordurile de Asociere cu Georgia, Republica Moldova şi Ucraina au fost semnate la 21.03.2014 şi respectiv 27.06.2014. Pe lîngă deschiderea reciprocă a pieţii, aceste acorduri prevăd preluarea standardelor UE legislative şi economice de către fiecare partener. Aceasta cuprinde reforme politice pentru consolidarea democraţiei şi a statului de drept, combaterea corupţiei şi o îmbunătăţire a domeniului de protejare a drepturilor omului precum şi măsuri de apropiere a standardelor în domeniile comerţ, vamă, impozite, dreptul concurenţei, probleme energetice şi protejarea mediului înconjurător şi a climei. Acordurile vor intra definitiv în vigoare, atunci cînd vor fi ratificate de către toate statele membre ale UE. Germania şi UE susţin cu fermitate ţările partenere la realizarea consecventă a reformelor necesare pentru implementarea acordurilor.

Sursa: www.chisinau.diplo.de

Cuvinte cheie:

Germania , acord , UE , Moldova

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1489
Populația:
2233 locuitori

Şişcani este un sat şi comună din raionul Nisporeni. Din componenţa comunei fac parte localităţile Drojdieni și Şişcani. Localitatea se află la distanța de 18 km de orașul Nisporeni și la 75 km de Chișinău. La recensămîntul din anul 2004, populaţia satului constituia 2233 de oameni. Satul Șișcani a fost menționat documentar în anul 1489.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.