13 august 2015, 09:30 Realitatea moldovenească views 7152
Modificări la susţinerea examenului pentru obţinerea permisului de conducere
13 august 2015, 09:30 Realitatea moldovenească views 7152

Modificări la susţinerea examenului pentru obţinerea permisului de conducere

Candidaţii la obţinerea permisului de conducere vor avea dreptul să parcurgă o distanta de circa 100 de metri „de probă", fără a fi penalizaţi pentru încălcările şi greşelile comise. Practica se instituie din 13 august, transmite IPN.

Conducerea „de probă" la examinare se acordă atât în cazul utilizării autovehiculelor ÎS „Registru", cât şi a automobilelor şcolilor auto. Într-un comunicat de presă remis de întreprindere se menţionează că măsura este luată dat fiind faptul că la susţinerea probei practice a examenului auto mulţi candidaţi se simt nesiguri, aflându-se pentru prima data la volanul unui automobil necunoscut.

O altă modificare aprobată prevede că persoanele care deţin permis de conducere cu menţiunea dreptului de a conduce doar autovehicule cu cutie de viteze automată pot obţine excluderea acestei menţiuni în cazul susţinerii probei practice a examenului pe un autovehicul cu cutie de viteze mecanică.

Sursa: www.ipn.md

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1620
Populația:
1571 locuitori

Mărcăuţi este un sat şi comună din raionul Briceni. Din componenţa comunei fac parte 2 localităţi: Mărcăuţi şi Mărcăuţii Noi. Localitatea este situată la o distanţă de 24 km de oraşul Briceni şi 220 km de Chișinău. La recensămîntul din anul 2004, populaţia satului constituia 1571 oameni. Prima atestare documentară a localităţii datează din aprilie 1620, cînd acesta este trecut într-un act al cancelariei domneşti ca satul Marcovăţ din ţinutul Hotin.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.