16 septembrie 2015, 11:02 Realitatea moldovenească views 8205
Studenţii din Moldova au posibilitatea să studieze gratuit la Colegiul Europei
16 septembrie 2015, 11:02 Realitatea moldovenească views 8205

Studenţii din Moldova au posibilitatea să studieze gratuit la Colegiul Europei

Studenţii din Moldova au posibilitatea să studieze gratuit la Colegiul Europei din Belgia şi Polonia. Instituţia propune 14 burse de de studiu, care acoperă cheltuielile de cazare, masă şi costurile de călătorie. Tinerii care întrunesc cerinţele necesare pot depune o cerere în acest sens, începând cu 1 noiembrie.

Învăţământ la cel mai înalt nivel, condiţii bune pentru studii, campus academic cu mii de studenţi din toată lumea – acestea sunt condițiile pe care le propune Colegiul Europei din Belgia şi Polonia. De mai mulţi ani şi tinerii din Republica Moldova merg pentru a-şi continua studiile, dacă corespund unui şir de criterii. Printre acestea se numără cunoaşterea limbilor engleză şi franceză.

Cei interesaţi trebuie să se înregistreze și să depună cereri on-line cu începere de la 1 noiembrie. După selecția pe care o vor face departamentele de studii ale Colegiului, candidații vor fi invitați la un interviu.

„În primul rând sunt importante abilităţile academice şi rezultatele din timpul anilor de studii, dar și cunoaşterea limbilor engleză şi franceză. Şi cel mai important este motivarea: să vrea să schimbe lucrurile şi să vrea să ajungă tot mai departe. Desigur şi cunoştinţele despre Uniunea Europeană contează", a declarat, citat de Mesager, Richard Washington, reprezentant al Colegiului Europei.

Un an de studii în aceste instituții costă până la 24 mii de euro, bani asiguraţi de Uniunea Europeană. Studentul primeşte o mie de euro pe trimestru, pentru cheltuielile adiţionale.

Țările elibigile sunt Algeria, Armenia, Azerbaidjan, Belarus, Egipt, Georgia, Israel, Republica Moldova.

Sursa: trm.md

Cuvinte cheie:

moldovenii , studenţi , studii , bursa , Europa

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1483
Populația:
451 locuitori

Unchiteşti este un sat din cadrul comunei Cuhureştii de Sus, raionul Floreşti. Localitatea se află la distanța de 22 km de orașul Florești și la km de 152 Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 451 de oameni. Satul Unchitești a fost menționat documentar în anul 1483.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.