14 noiembrie 2015, 15:40 Realitatea moldovenească views 13963
Nicolae Timofti va decreta zi de doliu național în R. Moldova
14 noiembrie 2015, 15:40 Realitatea moldovenească views 13963

Nicolae Timofti va decreta zi de doliu național în R. Moldova

Preşedintele ţării, Nicolae Timofti, va decreta zi de doliu naţional în Republica Moldova. Anunţul a fost făcut de ministrul în exerciţiu al Ministerului Afacerilor Externe şi Integrării Europene, Natalia Gherman.

"Preşedintele ţării Nicolae Timofti urmează să decreteze zi de doliu naţional în Moldova. El se va afla la ambasada Franţei pentru a exprima condolianţe şi susţinerea ambasatorului Franţei în Republica Moldov", a spus Natalia Gherman.

"Astăzi toată Republica Moldova se află alături poporului francez în aceste clipe foarte dificile. Ne exprimăm toată solidaritatea şi compasiunea cu poporul francez. Suntem împreună în această luptă globală împotriva terorismului internaţional. Pentru comemorarea victimelelor acestor atacuri teroriste, drapelele Republicii Moldova au fost coborâte în bernă, atât pe clădirea Guvernului cât şi pe insituţiile publice", a mai spus ministrul în exerciţiu al Ministerului Afacerilor Externe şi Integrării Europene.

Totodată, oficialul a declarat că ministerul activează în regim de urgenţă.

"Colegii noştri sunt în contact cu autorităţile franceze pentru a identifica dacă printre victime s-au aflat cetăţeni ai Republicii Moldova, deocamdată nu sunt aceste date. Linia fierbinte a fost imediat instituită la Ambasada Republicii Moldova la Paris. Publicăm informaţii actualizate la fiecare oră. Aceste informaţii conţin toate datele referitor la regimul de trecere a frontierei şi regimul de urgernţă care a fost instituit de preşedintele Francois Hollande. Cetăţenii care se află în Franţa sau pleacă acolo, pot beneficia de aceste informaţii. Suntem în regim de alertă şi monitorizăm această situaţie", a declarat Natalia Gherman.

Sursa: www.publika.md

Cuvinte cheie:

Moldova , Franta , doliu , terorism

Comentarii

 (2)
  • #2 Larisa Răspunde Citează selecţia
    Конечно,жалко французов.Но почему флаги не опустили,когда российский самолет рухнул. Там же столько неповинных людей погибло. Как то это все невкусно попахивает,госпожа Герман.
  • #1 Moldovan Răspunde Citează selecţia
    жополизы
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
sec. XVIII
Populația:
1712 locuitori

Baccealia este un sat şi comună din raionul Căuşeni. Din componenţa comunei fac parte localităţile Baccealia și Tricolici. Localitatea se află la distanța de 14 km de oraşul Căuşeni şi la 74 km de Chișinău. La recensămîntul din anul 2004, populaţia satului constituia 1712 oameni. Satul Baccealia a fost menționat documentar în secolul al XVIII-lea.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.