23 decembrie 2015, 16:18 Realitatea moldovenească views 7030
Laboratoare vamale mobile, acreditate la nivel internaţional
23 decembrie 2015, 16:18 Realitatea moldovenească views 7030

Laboratoare vamale mobile, acreditate la nivel internaţional

În mai puţin de două luni, Republica Moldova va avea două laboratoare vamale mobile, care urmează să obţină certificatul de acreditare internaţională. Acestea vor fi direcţionate către punctele de trecere Leuşeni şi Giurgiuleşti şi va permite testarea produselor tranzacţionate direct în posturile vamale.

Pentru a putea face faţă noilor cerinţe, vameşii moldoveni au efectuat mai multe vizite de documentare în România, Lituania şi Bulgaria, acolo unde astfel de laboratoare deja activează.

Laboratorul va consolida capacităţile organului vamal de securizare a traficului transfrontalier şi de prevenire a prejudiciului care poate fi adus bugetului statului ca urmare a declarării eronate a mărfurilor. Acesta va asigura protejarea consumatorilor prin neadmiterea importului mărfurilor care nu corespund cerinţelor.

Totodată, va fi dezvoltată cooperarea între autorităţile de frontieră din România şi Republica Moldova pentru asigurarea respectării reglementărilor privind importul, exportul şi tranzitul produselor petroliere şi alimentare.

Bugetul proiectului constituie circa 3 milioane şi jumătate de euro. Moldova a contribuit cu 350 de mii de euro, restul banilor au fost alocaţi din fondurile Uniunii Europene.

Sursa: trm.md

Cuvinte cheie:

laborator , vama

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1639
Populația:
2037 locuitori

Scăieni este un sat şi comună din raionul Donduşeni. Scăieni este unicul sat din comuna cu acelaşi nume. Localitatea se află la distanța de 15 km de orașul Dondușeni și la 209 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 2037 de oameni. Satul Scăieni a fost menționat documentar în anul 1639.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.