11 ianuarie 2016, 10:32 Realitatea moldovenească views 5152
Două curse interurbane de tren vor fi anulate
11 ianuarie 2016, 10:32 Realitatea moldovenească views 5152

Două curse interurbane de tren vor fi anulate

Două curse de tren de pe rutele Chişinău-Ungheni-Chişinău şi Ungheni-Bălţi-Slobozia-Ungheni vor fi anulate începând cu 18 ianuarie curent. Directorul ÎS „Calea Ferată din Moldova", Iurie Topală, a declarat pentru IPN că aceste curse vor fi anulate din cauza lipsei de pasageri.

Este vorba despre cursa Ungheni-Chişinău care pornea de la staţia terminus la ora 03.43 noaptea şi Bălţi-Slobozia-Ungheni, care pornea la ora 04.39 dimineaţa. „Conform statisticelor făcute de noi, pe aceste rute mergeau foarte puţini pasageri, în jur de 20-30 de oameni", a declarat Iurie Topală.

Potrivit directorului CFM, în anul 2014 Calea Ferată a suferit pierderi de 180 de milioane de lei din această cauză, conducerea instituţiei a decis să facă economii. „Pasagerii acestor curse nu vor fi afectaţi, pe aceste distanţe rămân alte curse de trenuri. Noi am scos toate cursele de noapte ca să facem economii", a menţonat directorul CFM.

Totodată, acum o lună a fost anulată cursa de tren Chişinău-Ocniţa, la fel, din lipsă de pasageri pe porţiunea Bălţi-Ocniţa.

Sursa: ipn.md

Cuvinte cheie:

tren , calea ferata , anulare

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1448
Populația:
770 locuitori

Făgureni este un sat din cadrul oraşului Străşeni, raionul Străşeni. Localitatea se află la distanța de 6 km de orașul Strășeni și la 29 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 770 locuitori. Satul Făgureni a fost menționat documentar în anul 1448 cu numele Curluceni.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.