21 ianuarie 2016, 10:57 Realitatea moldovenească views 4718
Consilierul președintelui Vlad Țurcanu a demisionat
21 ianuarie 2016, 10:57 Realitatea moldovenească views 4718

Consilierul președintelui Vlad Țurcanu a demisionat

Purtătorul de cuvînt al președintelui Nicolae Timofti, Vlad Țurcanu, și-a anunțat astăzi demisia din funcție. Decizia a fost luată în urma incidentului produs ieri seară, cînd a furnizat informații false cîtorva instituții de presă despre ora și locul învestirii Guvernului Filip, notează NOI.md.

„L-am anunțat astăzi pe domnul Timofti că îmi depun demisia ca urmare a unei situații regretabile care mă privește direct. În calitate de purtător de cuvînt a șefului statului am făcut declarații pentru trei posturi de televiziune cu privire la amînarea ceremoniei de învestire a guvernului Filip, pentru o altă zi decît cea de ieri. Aceasta a fost poziția oficială a instituției prezidențiale pînă la oră 22. Ulterior, aproape de miezul nopții s-a decis ca membrii cabinetul să depună jurămîntul. Constat că nefiind în cunoștință de cauză am dezinformat opinia publică, lucru pe care îl consider nedemocratic și inacceptabil", a menționat Țurcanu astăzi în cadrul unui briefing.

Vlad Țurcanu susține că șeful statului, împreună cu alți oficiali, au decis ca ceremonia de învestire a Guvernului să se desfășoare ieri seară, însă el nu a fost informat despre acest lucru.

„În perioada în care am deținut funcția de consilier prezidențial, mi-am asumat poziția din care nu am avut dreptul la păreri personale, ci doar la expuneri oficiale, lucru pe care l-am respectat", a spus Țurcanu.

Precizăm că membrii cabinetului condus de Pavel Filip au depus jurămîntul ieri, aproape de miezul nopții, la Reşedinţa de Stat. Cu toate acestea, Vlad Ţurcanu a declarat cu puţin timp înainte că preşedintele Timofti va decide joi în privinţa timpului şi locului cînd va avea loc procedura de depunere a jurămîntului.

Sursa: www.noi.md

Cuvinte cheie:

guvern , demisie , președinte

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1930
Populația:
1100 locuitori

Cremenciug este un sat şi comună din raionul Căuşeni. Cremenciug este unicul sat din comuna cu acelaşi nume. Localitatea se află la distanța de 45 km de orașul Căușeni și la 90 km de Chișinău. Populaţia satului Cremenciug alcătuia 1 100 de locuitori în anul 1989. Satul Cremenciug a fost întemeiat în anul 1930.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.