21 ianuarie 2016, 11:27 Realitatea moldovenească views 5325
Expoziția „Fabricat în Moldova” va promova conceptul de Economie Verde
21 ianuarie 2016, 11:27 Realitatea moldovenească views 5325

Expoziția „Fabricat în Moldova” va promova conceptul de Economie Verde

„Competitivitate – Performanță și Calitate" acesta este sloganul acestei ediții a expoziției „Fabricat în Moldova", organizat pe 3-7 februarie 2016 de către Camera de Comerț și Industrie. Evenimentul cuprinde activitatea expozițională a agenților autohtoni și un amplu program de afaceri direcționat pe oportunitățile investiționale și atragerea proiectelor străine.

De asemenea, pe data de 03 februarie 2016, ora 12:00, la CIE Moldexpo va fi organizată o masă rotundă, cu tematica „Promovarea dezvoltării economice „verzi" în ţările Parteneriatului Estic" de către Ministerul Mediului şi Ministerul Economiei.

În cadrul mesei rotunde vor fi prezentate activităţile planificate privind implementarea principiilor economiei verzi în rândul agenților economici, prezentarea conceptului Foii de parcurs pentru dezvoltarea unui mediu economic cu efecte mai puţin nocive asupra mediului înconjurător în RM și recomandările Programului EaP GREEN pentru realizarea acestora.

Se preconizează și mediatizarea mai multor studii de caz și exemple practice de implementare a principiilor economiei verzi, precum (eficienţa energetică, achiziţii publice durabile, producerea mai pură, agricultura organică, utilizarea raţională a resurselor).

Evenimentul este organizat de către Ministerul Mediului şi Ministerul Economiei în parteneriat cu Camera de Comerţ şi Industrie a Republicii Moldova cu suportul metodologic şi financiar al UNEP ROE din cadrul Programului UE EaP GREEN.

Sursa: diez.md

Cuvinte cheie:

expoziție , economie , Moldexpo

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1470
Populația:
1914 locuitori

Pecişte este un sat şi comună din raionul Rezina. Pecişte este unicul sat din comuna cu acelaşi nume, situat la o distanță de 33 km de orașul Rezina și la 112 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 1914 oameni. Satul Peciște este menționat documentar în anul 1470.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.