21 ianuarie 2016, 12:13 Realitatea moldovenească views 6885
Filip a spus cum va fi căutat miliardul furat
21 ianuarie 2016, 12:13 Realitatea moldovenească views 6885

Filip a spus cum va fi căutat miliardul furat

Noul guvern al Republicii Moldova se va implica în mod activ în soluţionarea problemei de recuperare a miliardului furat din băncile ţării în măsura competențelor sale. Acest lucru a fost menţionat în cadrul discursului pregătit de către prim-ministrul Pavel Filip, pe care el însă nu a reuşit să-l rostească pe deplin ieri în Parlament. Acesta a fost difuzat de Serviciul de presă al Guvernului.

Pavel Filip a menţionat că sîntem în situația de a constata astăzi că societatea noastră a ajuns la o răscruce a modernizării şi Moldova nu poate fi o țară cu adevărat europeană dacă nu va face curățenie în justiție, dacă nu va depolitiza instituțiile de stat. Potrivit lui, instituții slabe înseamnă o țară slabă.

„Iar dispariția miliardului și eșecurile din sistemul financiar-bancar ne-au arătat ce dezastre se pot produce atunci cînd instituțiile statului sînt slabe. Republica Moldova nu se poate resemna cu ideea că acești bani sînt pur și simplu pierduți; ei trebuie întorși, iar Guvernul se va ocupa în mod activ de această problemă, în măsura competențelor care îi revin", a specificat Pavel Filip. El a menţionat că la fel de importantă ca recuperarea banilor este împiedicarea repetării acestui scenariu, prin întărirea sistemului bancar și transparentizarea lui.

Sursa: www.noi.md

Cuvinte cheie:

guvern , miliard

Comentarii

 (1)
  • #1 evgenii Răspunde Citează selecţia
    А где вы были до этого ???, вы пополняли свой личный бюджет ?. И до вас очередь дойдёт .
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1603
Populația:
2448 locuitori

Malcoci este un sat şi comună din raionul Ialoveni. Malcoci este unicul sat din comuna cu acelaşi nume. Localitatea se află la distanța de 14 km de orașul Ialoveni și la 27 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 2448 de oameni. Satul Malcoci a fost menționat documentar în anul 1603.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.