23 ianuarie 2016, 09:45 Realitatea moldovenească views 2491
Filip: tariful la gaze pentru consumatori trebuie să scadă cu cel puţin 10%
23 ianuarie 2016, 09:45 Realitatea moldovenească views 2491

Filip: tariful la gaze pentru consumatori trebuie să scadă cu cel puţin 10%

Tarifele la gazele naturale pentru consumatorul final trebuie să fie reduse cu cel puţin 10 la sută, a declarat vineri după o şedinţă de lucru la Guvern premierul Pavel Filip.

„Tarifele trebuie micşorate cu cel puţin 10%. Trebuie să discutăm la acest subiect şi cu specialiştii de la ANRE, pentru că tarifele nu pot fi scăzute dacă nu sunt motive obiective. Săptămâna viitoare va fi luată decizia cu privire la tarifele la gaz", a declarat Filip.

Premierul a reiterat că decizia de modificare a tarifelor la gazele naturale pentru consumatorul final trebuie luată doar de Agenţia Naţională pentru Reglementări în Energetică.

„Vrem să vedem dacă ceea ce plătesc oamenii acum este real. Am primit primele evaluări legate de tarifele la gaze şi produsele petroliere, cred că aici putem avea ajustări în jos", a declarat premierul.

Potrivit lui, urmează să se desfăşoare verificările şi dacă preţul la petrol este format corect, mai ales după scăderea preţului barilului de petrol pe pieţele internaţionale.

Sursa: www.noi.md

Cuvinte cheie:

Pavel Filip , tarife , gaz

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1426
Populația:
3350 locuitori

Boldureşti este un sat şi comună din raionul Nisporeni. Din componenţa comunei fac parte localităţile Boldureşti, Chilişoaia și Băcşeni. Localitatea se află la distanța de 11 km de orașul Nisporeni și la 77 km de Chișinău. La recensămîntul din anul 2004, populaţia satului constituia 3350 de oameni. Satul Boldurești a fost menționat documentar în anul 1426.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.