30 ianuarie 2016, 11:05 Realitatea moldovenească views 6244
Sute de mii de cartuşe şi kilograme de mercur alb, descoperite de poliţie (VIDEO)
30 ianuarie 2016, 11:05 Realitatea moldovenească views 6244

Sute de mii de cartuşe şi kilograme de mercur alb, descoperite de poliţie (VIDEO)

Peste 200.000 de cartuşe calibru 5,45 pentru pistoale automate AK şi peste 4,5 kg de mercur alb, au fost depistate de poliţie în cadrul unei operaţiuni de investigare a activităţii unei grupări criminale transnaţionale.

La 28 ianuarie, oamenii legii au anihilat o filieră de desfacere, în interiorul ţării, a muniţiilor militare şi substanţelor radioactive cu efect toxic pronunţat.

Membrii grupării, peste 12 persoane au fost monitorizaţi de polițiști de circadouă luni, ca urmare a existenţei unor suspiciuni privind participarea acestora la crearea şi asigurarea tehnico-materială a altei grupări criminale din țară, precum şi eventualele contacte cu organizaţii similare transnaţionale, inclusiv din regiunea transnistreană.

În cadrul investigațiilor au apărut bănuieli privind iniţierea pregătirilor de atentate şi săvârşirea infracţiunilor deosebit de grave şi excepţional de grave, cu folosirea armelor şi muniţiilor, inclusiv armelor chimice, cu efect toxic, în vederea destabilizării ordinii publice şi provocării în mediul social a unei crize de linişte şi siguranţă, fapt condiţionat de posibile interese externe.

De asemenea, în cadrul activității operative, forțele de ordine au stabilit, că într-o scurtă perioadă de timp, decembrie 2015 – ianuarie 2016, pe teritoriul ţării a fost constatată apariţia cantităţilor masive de mercur alb şi muniţii militare de ofensivă, predominant de origine rusească, provenite din regiunea transnistreană.

Ca urmare, în cadrul a cinci percheziții domiciliare, forțele de ordine au confiscatarme și muniții, precum și substanțe radioactive.

Poliția a inițiat o cauză penală, iar cei care se vor găsi vinovaţi vor face până la 15 ani de închisoare, sau chiar detenţie pe viaţă în cazul în care se va dovedi scopul organizaţiei criminale de a comite infracţiuni cu caracter terorist.

În prezent, a fost arestată o persoană pe un termen de 30 de zile.

Sursa: www.publika.md

Cuvinte cheie:

politia

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1847
Populația:
2877 locuitori

Mărăndeni este un sat şi comună din raionul Făleşti. Mărăndeni este unicul sat din comuna cu acelaşi nume, la distanța de 17 km de orașul Fălești și la 130 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 2877 de oameni. Satul Mărăndeni a fost menționat documentar în anul 1847.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.